Biografie Rosario Internullo

  • Rate

Rosario Internullo s-a nascut in Sicilia pe 8 mai 1973. Inca de mic a fost pasionat de muzica, iar la varsta de 14 ani incepe sa lucreze intr-un radio. La 16 ani isi face prima aparitie in discoteca. Lucra duminica dupa-amiaza la cea mai mare discoteca din sudul Italiei, Miami.


La varsta de 19 ani, Rosario se muta la Londra unde are primul contact cu muzica house. Incepe sa munceasca in mai multe disco-baruri, iar dupa un an se intoarce in Sicilia; in scurt timp devine unul dintre DJ-ii cei mai cautati din Sicilia. Genul muzical abordat pe atunci era dream-progressive. Asa incepe Rosario colaborarea cu cel mai mare brand (athmospheare) si devide rezident la cele mai in voga cluburi (Marabu, Taitu, Toutva, etc).


Intre timp primeste o oferta de la clubul Factory din Athena, unde ramane rezident jumatate de an, dupa care se muta in Spania. In toata aceasta perioada, Rosario acumuleaza experienta si incepe sa puna muzica impreuna cu DJ-i de talie mondiala. In 1996, Rosario se intoarce in Italia. Ritmul lui si modul de a comunica cu publicul il face din ce in ce mai cautat in cele mai exclusiviste cluburi din Italia.


In 1998, Rosario ajunge in Romania, se ocupa de clubul Zerillos, primul afterhour din Romania si este un succes imediat. Castiga o mare popularitate in toata tara, fiind rezident la Karma, cel mai in voga club din Bucuresti,dupa care la Il Divino, MCM si Space. In 1999 - 2000 participa la Love Parade. De aici urmeaza colaborarea cu mari brand-uri ca "The Mission", "La Mania" si nenumarate turnee prin tara.


Rosario devine din ce in ce mai cautat, ajungand sa puna muzica in mai multe cluburi pe seara. In 2001 organizeaza "Indep&Dance Day", prima petrecere de 48 de ore non-stop. In 2002 incepe colaborarea cu "Kudos beach" unde pune muzica impreuna cu cei mai renumiti DJi din lume. In toti acesti ani, Rosario Internullo si-a facut aparitia in tari precum Germania, Italia, Spania, Grecia, Bulgaria si altele.


In 2004, se claseaza pe locul 2 la Nights.ro Awards. Cativa ani mai tarziu, il gasim pe Rosario Internullo pastrandu-si statusul de “cel mai iubit DJ din Romania”. Din vara anului 2007 incepe colaborarea cu postul de radio One FM si de aici si o noua nominalizare la Nights.ro Awards, la o categorie complet noua pentru el: “Cea mai buna emisiune radio”- 2 Crazy Bastards @ One FM. Emisiunea este realizata alaturi de Adrian Eftimie.


Cei doi DJi nebuni muta emisiunea si in club, la Nagual, motiv pentru care si-au mai luat o nominalizare la Nights.ro Awards, la categoria: “Cel mai bun de concept de petrecere”, unde au si castigat.Proiectul nu se opreste insa aici. Urmeza un turneu 2 Crazy Bastards numit “Viva la Revolution”, cu un feedback excelent primit din partea publicului. In paralel, Rosario se ocupa indeaproape si de productie.


Piesa sa, Sentimente - Nea Marin Remix, aparuta la label-ul Desolat, a inregistrat un succes nebun, si a facut inconjurul lumii.In comunicatul oficial al labelului Desolat regasim multe aprecieri: “Ascultand „Sentimentele” lui Rosario Internullo, reparcurgi pe ritmuri minimal techno lunga aventura a DJ-ului italian, rezident in Romania, plecat din Sudul Italiei in aglomeratia Londrei cu trenul de Atena (via Factory Club) si transformand cluburile si posturile de radio in propria lui casa.


Rosario Internullo pare ca iubeste Romania”. De asemenea, piesa Sentimente, a fost inclusa in compilatia MixMag 2008, mixata de Dennis Ferrer.Kudos Beach si brand-ul de evenimente ” InDeepAndDance” sunt alte doua proiecte de success ale artistului. Succesul piesei este demonstrat si de faptul ca productia castiga titlul de “cea mai buna piesa a anului” la premiile Nights.ro Awards 2007.


In fiecare an, de 1 Mai si pe perioada verii, plaja Kudos din Mamaia, rasuna de muzica buna si explodeaza in aplauzele miilor de oameni prezenti acolo. Celebrul brand de clubbing din Mamaia se poate mandri din acest an pentru petrecerile de traditionalul 1 mai cu un "imn". Este vorba despre o noua piesa de-a lui Rosario Internullo ce poarta numele Kudos, terminata recent.


Piesa a fost lansata la casa de discuri Tackt Records, iar pe langa versiunea oficiala, exista patru remixuri: Mihai Popoviciu, Lemon Popsicle, Joy Kittikonti, plus o versiune “deep down mix”. Tot la capitolul productii trebuie amintit si remixul la piesa “San Pedro”, productie semnata Zicky. Materialul a fost lansat pe 29 aprilie la label-ul italian Stereo Seven Plus. Remixul a fost imprimat si pe discul de vinil, alaturi de celelalte variante remixate ale piesei orginale, semnate Danilo Vigorito, Andrea Bertolini si Joy Kitikonti. In luna ianuarie a anului 2010, apare o noua piesa, “Taifas”, la casa de discuri Yellow Tail. Piesa beneficiaza si de un remix din partea lui Alex Celler.


Dupa atatia ani in care a stat fie pe ringul de dans, fie in spatele pupitrului de mixat, Rosario Internullo ramane astazi la fel de activ, aducand dupa el o experienta in materie de clubbing si muzica electronica, ce nu poate fi negata.Popup detector