Biografie Pagal

  • Rate

Genuri muzicale:
Electro

Artisti similari:
Apparat  Seth Troxler  Alexandru Jijian  DJ Logan  Camil  Four Tet  Snuff Crew

Pagal este la ora actuala unul dintre cei mai prolifici si apreciati DJ romani, aducand o mare contributie miscarii clubbing si scenei de muzica electronica autohtone. Pe num ele sau Motoc Andrei radu, s-a nascut in Bucuresti pe 19 octombrie 1978 si s-a simtit atras de muzica inca din liceu, perioada in care vizita frecvent capitala Ungariei, Budapesta, pentru a participa la concerte rock. Tanar rebel si entuziast, Pagal s-a alaturat chiar unei formatii de rock, in postura de chitarist bass. La putin timp dupa aceasta experienta si-a deschis cu un amic un cabinet de tatutaje.

Cativa ani mai tarziu, in timp ce se ocupa de PR-ul a clubului Zerillos, Pagal a inceput sa descopere muzica electronica, urmand ca in perioada 1999-2000 sa isi faca debutul in calitate de DJ. Primele rezidente le-a avut in Web Club si Karma si la Club Bizar in Constanta. Vara lui 2000 il gaseste pe Pagal in spatele pupitrului in cluburi celebre de pe litoralul romanesc precum Mania sau Club 21. Acumuland din ce in ce mai multa experienta, din toamna lui 2000 si pana in 2003, Pagal obtine rezidente in toate cluburile de after-hours din capitala. In 2001, Pagal participa la evenimentul In Deep and Dance Days, organizat pe litoral de 1 mai, odata cu inceperea sezonului estival.

In scurt timp devine rezident in clubul Oxxo, pe plaja Celentano Beach, precum si in alte cateva locatii fierbinti din Mamaia. In toamna aceluiasi an, Pagal devine rezident la petrecerile organizate in cluburile Il Divino si Space din Bucuresti si la afterhours-urile de la MCM si Club Colours. Anul 2002 il gaseste pe Pagal implicat in promovarea si organizarea evenimentelor din clubul Voodoo. Vara il gaseste apropae in fiecare week-end pe plaja Kudos din Mamaia, locatie ce va de veni un fel templu al scenei clubbing romanesti prin faptul ca majoriatatea dj-lor de top internationali, de la Sasha la Lee Buridge si Dave Seaman, au mixat aici. Activitatea sa ca DJ fiind in plina ascensiune, incepand cu anul 2002, Pagal participa la toate evenimentele Liberty Parade organizate, fiind prezent atat in camioane cat si pe scena, unde a mixat in fata a peste 10.000 de oameni.

Cu un renume deja consacrat pe scena muzicala romaneasca, in 2004 Pagal participa cu regularitate la party-urile organizate de brandul The Mission, mixand in fata a sute de clubberi . La a doua editie a Nights.ro Awards (premiile anuale acordate performantelor din industria de muzica electronica romaneasca), DJ Pagal este clasat in urma voturilor exprimate, pe locul 2. In acelasi an, mixeaza si peste hotare in cluburi din Amsterdam (Olanda) si Sicilia (Italia). Anul 2004 a fost un an plin pentru Pagal, recunoasterea dobandita si renumele format este denumit intr-o voce de toti clubberii romani regele afterhours-ului au deschis drumul turneelor prin tara. Cu ocazia lansarii compilatiei Global Underground #026, James Lavelle alege ca locatie tocmai micutul club din centrul Bucurestiului, si anume Studio Martin, si, fiind amic bun cu Pagal, il mentioneaza in brosura de prezentare atasata CD-ului si ii aduce multumiri oficiale pentru contributia la globalizarea muzicii elecrtonice in Romania.

Dupa prestatii memorabile la Kristal Summer Club si La Mania din Mamaia, respectiv afterhours la Kogal si Kudos Beach, la ceremonia Nights.ro Awards din anul 2005, Pagal este clasat pe locul 3. Continuarea anului 2005 este plina de surpize si realizari, Pagal mixand la Kecel Festival in Ungaria si Club Space, Belgia. De atunci si pana in prezent notorietatea si calitatea gig-urilor lui Pagal au crescut intr-un ritm acccelerat, invitatiile de a performa in cadrul petrecerilor din cluburi din toata tara inmultindu-se de la saptamana la saptamana. Reteta s-a dovedit a fi de succes, rasplata fiind, in 2006, premiul de cel mai bun DJ roman pentru activitatea din anul precedent.
Cartea sa de vizita reuneste petreceri si evenimente de succes la care a mixat in deschiderea unora dintre cei mai cunoscuti si apreciati DJ mondiali precum Nick Warren, Lee Burridge, James Lavelle, Steve Lawler, Deep Dish, Hernan Cattaneo, Dave Seaman, Anthony Pappa, Hybrid, Chris Fortier, Layo & Bushwacka etc.

In ceea ce priveste productia, Pagal a realizat, printre altele, un remix pentru piesa Violent a trupei Parazitii, cea mai in voga formatie de hip-hop din tara. Cel mai nou proiect al artistului este remixul la piesa Scream, semnata N-eat Groove si Rocca, si scoasa sub labelul Mutralina.
Home page: www.djpagal.ro


Popup detector