Biografie JFB

  • Rate

Genuri muzicale:
Drum and bassBreak-Beat

Artisti similari:
Junkyard  Charlie Dundeen  Cezar  D-Laid  DJ Snow  Tomasan  Benga

Cunoscut publicului din Romania prin prestatiile repetate dar de fiecare data uimitoare, campionul UK DMC 2007 aduce un gust aparte al turntablismului din care publicul roman a gustat din plin pana acum. De aceasta data, el va fi scanteia din spatele prafului de pusca Beardyman!

JFB s-a apucat de turntablism si mixat live intr-o emisiune pe un radio pirat in 1996. Si-a dezvoltat stilul propriu de turntablism si a inceput sa puna muzica la diverse party-uri de Hip-Hop din Brighton. 1999 a insemnat obtinerea unei rezidente in cadrul celei mai importante seri Drumandbass din oras - "Meltdown" - precum si numeroase giguri in cadrul evenimentelor "Movement".

Pe langa DJing, JFB a activat si ca membru in actul de jazz improvizat numit "VogueGyrator", precum si alaturi de alti muzicieni ca J'm'Black si Kirsten Elliot. Aceste giguri i-au adus atat experienta cat si un public dedicat. In 2002 s-a apucat de produs si a format un proiect numit Abstractivity. In 2003 a castigat campionatul Vestax si si-a lansat primul EP "NoDestination" la OneEye Records, "Ritz" la Hospital Records si "Pompayup" la Cookshop Records. Aceste release-uri i-au asigurat turnee in Europa (printre care si Romania).

In 2004, JFB i-a cunoscut pe Deekline, Wizard, DonnaDee si Ils care au inceput sa-i incorporeze rutinele de turntablism in muzica lor. In acelasi timp JFB a inceput sa puna muzica impreuna cu Ed Solo si sa faca scratching pentru diversi artisti precum: EvilNine, TC Islam, Brockie, PressureDrop etc. In 2005, JFB a decis sa isi extinda rutina de turntablism participand la diverse competitii de DJ pentru a castiga bani si sa-si plateasca chiria, gazduind numeroase eventuri impreuna cu un MC necunoscut la acea vreme : Beardyman, cu care a continuat sa lucreze incorporand beatboxingul acestuia in rutina de turntablism. Toate acestea s-au consolidat prin conceptul "Battlejam" prezent anul acesta si in Romania la festivalul TMBase.


Popup detector