Festivalul Roskilde se tine inca din anul 1971

13 Iunie 2008 Beat Factor BeatFactor

Echivalentul scandinav al festivalului Glastonbury din Anglia, Roskilde este programat sa aibe loc intre datele de 13 si 16 iulie in Danemarca. Festivalul este renumit pentru evenimentele care depasesc sfera muzicala si pentru cele peste 150 de live-act-uri.

Putin sau poate chiar deloc popular in Europa de Est, Roskilde Festival dateaza din anul 1971 si se tine de atunci in frumoasa Danemarca.

Pare de necrezut ca un festival de care practic nu stie cam nimeni sa reziste atat de mult timp. Organizatorii au fost doi liceeni pe numele lor Mogens Sandfaer, Jasper Switzer Moller si promoter-ul Carl Fischer. La acea prima editie care a durat doua zile, s-au adunat circa 20.000 de persoane, iar pe scena au urcat aproximativ 20 de formatii. Insa cei doi liceeni nu stiau si nici nu si-ar fi imaginat atunci ca vor pune bazele unei traditii.

Festivalul este o actiune non-profit. In fiecare an prin cumpararea biletului, festivalul sustine o cauza nobila, donand orice profit in scopuri umanitare si culturale. Roskilde este localizat la 35 de km de Copenhaga; la aproximativ 30 de minute cu trenul.

Spectatorii se pot bucura de o larga arie de divertisment, care alterneaza intre skating, escaladatul zidurilor, cinematografie si prezentari de poezie sau lectura. Peste 75,000 de oameni participa anual la eveniment, ei fiind atrasi de line-up-uri deosebite care i-au inclus pana acum pe Flaming Lips, Tiesto, Arctic Monkeys si multi altii.

Organizatorii au anuntat si line-up-ul final:

Radiohead, The Chemical Brothers, Clutch, Enter Shikari, Job For A Cowboy, Pilgrimz Slayer, Battles, The Notwist, The Streets, Shape Of Broad Minds, Isam B, Efterklang Outlandish, Neil Young, Sigur Ros, The Campbell Brothers, Extra Golden, La Shica, Shantel, Bucovina Club Orkestar, Tumi And The Volume, Judas Priest, L.O.C, The Tivoli Symphony Orchestra, Bonnie Prince Billy, Dillinger Escape Plan, Kings Of Leon, Burhan G, Majors, Grinderman, Digitalism, Duffy, My Bloody Valentine, Hot Chip, MGMT, Gnarls Barkley, Familjen, Miss Platnum, Beta Satan, Casiokids, Frednukes, Jong Pang, Lucy Love, At The Gates, Press Play On Tape, Riffelsydikatet, The River, Phoenix, Rumble In Rhodos, Rumskib, Slagsmalsklubben, When Saints Go Machine, Bullet For My Valentine, Solomon Burke, Holy Fuck, CocoRosie, Lupe Fiasco, Teitur Yeasayer, Band Of Horses.



Popup detector