Listele BF: Top: 10 gageturi din 2009

17 Decembrie 2009

Lumea tehnologiei este mereu in miscare si, pe segmentul gadget, este mereu cu un pas inaintea imaginatiei noastre. 2009 nu a fost un an sarac in gadgeturi, iar site-ul realitatea va propune un top 10 pentru gadgeturile care au vazut lumina zilei anul acesta.
Desigur, TOP 10 GADGET 2009 poate fi prea putin cuprinzator, ar spune pasionatii de gadgeturi, insa mai jos, BeatFactor a preluat acest top, iar selectia poate fi urmarita in cele ce urmeaza.

Sursa: realitatea.net

Terrafugia Transition - Masina care se transforma in avion in 15 secunde

Terrafugia Transition - Masina care se transforma in avion in 15 secunde

Visul oricarui sofer este sa scape de traficul infernal de pe strazi. Solutia este o masina zburatoare. Vestea cea buna este ca in 2009 a decolat o astfel de masina. Vestea cea proasta este ca are nevoie de 518 metri de strada pentru a decola. Pretul este de 148.000 de euro.
Inventatorii masinii, printre care si fosti ingineri NASA au declarat ca Terrafugia Transition este prima masina care se transforma in avion, in doar 15 secunde, prin apasarea unui singur buton.
Creatorii sai spun ca este usor de intretinut intrucat foloseste combustibil fara plumb normal si incape intr-un garaj. O masina zburatoare mai veche, Aerocar, din anii 1950, care inca mai zboara in zilele noastre, are nevoie ca aripile sa fie inlaturate manual si depozitate separat, atunci cand nu zboara.
Noul vehicul zburator, Transition, are un motor de 100 de cai putere, atat pe pamant cat si in aer. Terrafugia va putea sa zboare pana la 800 de metri inaltime, cu un singur rezervor de benzina, la o viteza de 185 de km pe ora.
Comenteaza
Popup detector