Listele BF: Care sunt cei mai populari DJi straini in Romania?

30 Aprilie 2009

Richie Hawtin

Richie Hawtin

Desi cu origini in Anglia si Canada, Richie Hawtin este strans legat de peisajul techno din Detroit, unde este vazut la acelasi nivel cu Kenny Larkin, Stacey Pullen, Eddie Fowlkes si Derrick May. Label-ul sau Plus 8 (unde este asociat cu John Acquaviva) este unul dintre cele mai influente si experimentale din muzica dance. Inregistrarile sale personale sub numele de Plastikman si F.U.S.E. sunt vazute ca fiind fidele sound-ului din Detroit si chiar cu un pas inaintea lui.

De cativa ani, Richie Hawtin s-a implicat activ in dezvoltarea label-ului M_Nus Records, transofmrnadu-l treptat intr-unul din brandurile cele mai reprezentative pentru minimal techno.

Atat ca producator, dar si ca DJ, de-a lungul timpului Richie Hawtin a folosit cele mai noi si mai variate technologii, incepand cu 303-ul modificat, cu care a produs primele lui albume, pana la instrumente software precum Ableton Live sau Final Scratch, la crearea caruia si-a adus propria contributie. Impreuna cu tatal sau a creat CTRL, numele unei serii de modificari pe care le-a adus diverselor echipamente carora simtea ca le lipseste ceva, mai ales la partea de interfata. Astfel au aparut variantele proprii de Allen & Heath Xone: 62 si 92, numite CTRL: 62 si 92.

Popularitatea lui Richie Hawtin in Romania este incontestabila, intrucat ultimul sau gig a avut loc in 2008 la Arenele Romane, locatia fiind plina.
Comenteaza
Popup detector