Listele BF: Care sunt cei mai populari DJi straini in Romania?

30 Aprilie 2009

Paul Van Dyk

Paul Van Dyk

Paul Matthias s-a nascut pe 16 Decembrie 1971 in Eisenhuettenstadt, in Germania de Est, si a crescut in Berlinul comunist. Prin intermediul Westside TV si posturilor de radio occidentale a reusit sa descopere o muzica interzisa, care l-a fascinat. Trupe ca New Order sau The Smiths se afla printre influentele majore ale artistului german, efectele revolutiei muzicale din Manchester si a clubului The Hacienda patrunzand pana in teritoriul comunist al Germaniei.

Similar Romaniei predecembriste, in comunitatea lui din Berlinul de Est nu exista o cultura de club, caderea Zidului aducand o invazie culturala, o multitudine de concepte, de imagini si de sunete. Techno-ul originar din Detroit a devenit foarte popular in Germania, era foarte energic, dar lui Paul i s-a parut ca ii lipsea ceva. Astfel si-a urmat propriul drum, cautand un stil unic si original, primele idei muzicale exprimandu-le cu ajutorul a doua pickup-uri vechi.

Paul van Dyk a fost ascultat pentru prima oara in martie 1991 in Tresor, clubul berlinez care a nascut generatii intregi de talente si a reprezentat leaganul muzicii electronice din Germania. Despre Tresor Paul spunea cu emotie ca va ramane mereu un loc special in sufletul lui.
Comenteaza
Popup detector