Listele BF: Cum s-a nascut conceptul de festival in Romania?

23 Aprilie 2009

Ok, poate ca nu suntem noi cel mai creativ si inteligent popor din lumea asta, poate ca nu avem cele mai culte evenimente cu cei mai buni artisti, insa suntem un popor dotat cu mult optimism.

Conceptul de festival de muzica electronica in Romania s-a nascut recent, si chiar daca inca nu respecta asa zisele reguli ale unui festival "ca afara", aceste actiuni trebuie incurajate, pentru ca au continuitate, iar multe lucruri se repara si se aplica din mers.

Cum s-a nascut ideea de festival in Romania si care sunt aceste festivaluri, vom incerca sa aflam in cele ce urmeaza. Stimate telespectator, trage-ti un scaun mai aproape, ia-ti popcorn-ul, pune-ti castile pe urechi si sa purcedem.

Delahoya - Cluj Napoca

Delahoya - Cluj Napoca

Festivalul Delahoya s-a nascut in 1997. Anul acesta, cei de la CRS (Cluj Raving Society) organizeaza cea de-a 13-a editie. Primul eveniment de acest gen a fost organizat in august 1997: festivalul in aer liber “Rave Family Open Air 1”. Modelul evenimentului a fost manifestarea Love Parade din Berlin, care a avut in 1997 peste 1.500.000 de participanti.

Festivalul Delahoya se tinea pana acum nu doar in cateva cluburi din Cluj, ci si pe un deal cu numele de Hoya. De aici vine si titlul evenimentului. Organizatorii acestui eveniment sunt Cluj Raving Society (CRS) si Adveritas (mai multe detalii despre ei gasiti pe www.delahoya.info.ro.

Unul din personajele principale de la Delahoya este DJ-ul si producatorul roman Horace Dan D.
Comenteaza
Popup detector