Yuffa si Hardcore - 5 ani de glorioasa nebunie


Yuffa si Hardcore - 5 ani de glorioasa nebunie
TAGS:
yuffa  Hardcore  interviu  dnb  dubstep 


Imediat dupa recitalul lor din Fabrica, electro-rockerii de la Yuffa&Hardcore ne-au acordat cateva minute. Atmosfera era inca incinsa dupa cele aproape doua ore de zbantuiala pe scena si asa mica din Fabrica. Baietii au fost calzi, la obiect, au vorbit despre inceputuri, prezent si planuri de viitor.


I-am prins in barul de jos, racorindu-se. I-am numit electro-cowboys pentru stilul saltaret si fundamental experimental pe care l-au abordat in acea seara. Au dat impresia de energie, de creativitate, de nevoia de a trece catre o alta treapta. Sa fie acea treapta emigrarea in Spania, unde Radu deja lucreaza ca medic, nu e clar. Sa fie un stil nou, mai vibrant decat cel abordat pana in prezent, e mai probabil. Vibe-ul din Romania inca e puternic si sufletul pe care il punem in timpul fiecarei petreceri in care cei doi sunt amfitrioni inca ii tine aici.


Mi-a placut ca nimic nu poate sa existe fara putin rock si asta au dovedit-o in momentul in care au introdus chitara in recital. Stilul exploziv electro-punk al celor de la Prodigy pe Invaders Must Die si riffurile de chitara au facut casa buna aducand pe cei aflati acolo la o stare vecina cu dementa. Au fost piese cunoscute, au fost si altele noi pe care le-au introdus in mix.


Cei doi au implinit 5 ani de plimbari prin toata tara si traiesc clipa prezenta din plin. Au fost sute de evenimente de la party-uri private cu cativa spectatori la concerte in cluburi titrate de prin toata tara sau evenimente outdoor. Nu se gandesc prea mult la ceea ce se va intampla peste 15 ani de acum incolo. Primordial este ca Radu sa perfectioneze chitara, sa aduca mai mult rockul in show-ul si asa plin de energie de acum. E foarte posibil ca cei doi sa scoata un nou album in curand.


Am vorbit despre momente haioase de prin concerte. Ne-am adus aminte cum, in Suceava, fiind intr-un club, cu scopul de a discuta cu niste organizatori despre posibilitatea de a avea o seara in care sa ii avem invitati pe Yuffa & Hardcore, nu mi-a venit sa imi cred ochilor cand i-am vazut pe cei doi urcand pe scena.


Carmina Burana, de unde Carmina Burana, in caz ca erati curiosi. Sa fie de la Jackass - The Movie? Mihai, aka Yuffa si-a adus aminte cum, copil fiind, odata de mult, la un revelion cu artificii asa cum se facea inainte, a auzit Carmen Burana si i-a placut memento-ul pe care reusea sa il creeze aceasta melodie. Incetul cu incetul cei doi au bagat melodia in show si au vazut ca lumii ii place cum suna. Au vrut sa rupa filmul cumva, sa introduca un spatiu, o delimitare fata de dj-ul anterior. Si putin cu putin a functionat, in asa masura, ca niciun show de al lor nu poate sa inceapa fara Carmina Burana.


Radu alias Hardcore, e mort dupa outdoor si enduro, dar ceea ce ii uneste pe cei doi e muzica, primele casete cu Prodigy, albumele vechi de la Metallica, care i-au motivat sa porneasca pe acest drum anevoios dar plin de satisfactii al DJ-ingului de calitate. Cei doi au crescut impreuna in acest spirit si asta se vede in clipele pline de magie in care se completeaza unul pe celalalt pe scena.


Asteptam un nou material de la ei, i-am intrebat cand vom auzi un material creatie Yuffa & Hardcore 100%, iar baietii au spus ca se indreapta in mod sigur spre asa ceva, dar mai intai au de gand sa se bucure de noua descoperire a lui Radu, chitara si sa experimenteze cu asta.


Noi le uram La Multi Ani si abia asteptam urmatorul eveniment in care ei ne vor fi gazde.


By Vlad Piriu


BeatFucker The Party Rocker

Comenteaza
Popup detector