Max Graham - 'Nu este despre Armin van Buuren'


Max Graham - 'Nu este despre Armin van Buuren'

Problema mea a fost intotdeauna diversitatea, prea agresiva sa se includa in aria house, prea house sa se includa in aria trance si tot asa.

2001 a fost anul care a adus un nou talent in industria muzicala dance. Dupa ce a mixat Transport, cd lansat la Kinetic records, Max Graham a fost cel mai mare new entry din topul revistei Dj Magazine. Prin amabilitatea agentiei IMD, Beat Factor va prezinta un interviu cu Max Graham; fara Armin Van Buuren.

Cu ajutorul lui Tiesto, Oakenfold si Nick Warren, Max a reusit sa patrunda atat in comunitate, cat si pe scena muzicii dance. El afirma : Imi place sa mixez orice are energie si cere atentie, multa muzica poate deveni plictisitoare rapid, am nevoie de un sunet care sa mentina miscarea sis a se schimbe pe parcursul noptii.

2004 este un alt an de succes pentru Max Graham, un an care aduce noi creatii ale tanarului talent. Lansarea noului mix cd Shine pare a fi un nou pas in dezvoltarea talentului tanarului Graham. Compilatia a fost lansata la inceputul acestui an (Ianuarie) si contine 11 piese masice, una si una, cu elemente progressive, deep trance, tech-house. Dj-ul este foarte incantat de label-ul la care a scos acest produs, dupa cum marturiseste : Am dat peste atata material uimitor pe care vreau sa-l vad la o casa buna, acest label inseamna mult pentru mine.

IMD: In primul rand poti sa ne spui ceva despre acest mix-CD?

Max Graham: Haha, imi place la nebunie! Este un progressive clasic de-al meuincepe mai techno si se calmeaza putin, apoi da tot ce are pe cel de-al doilea disc.

IMD: Ce ai urmarit cu acest mix?

Max Graham: In primul rand am vrut sa arat felul in care mixez; seturile mele dureaza intotdeauna minim trei ore, intre patru si cinci e perfect pentru mine. Decat sa pun muzica 90 de minute doar sa treaca timpul, seturile mele imi dau posibilitatea sa capturez atentia oamenilor si sa-i conduc in asa fel incat sa nu-si fi inchipuit ce-i asteapta.

IMD: Ai folosit inovatii noi din studio in producerea CD-ului sau doar clasicele mixere si platane?

Max Graham: Am folosit Ableton. Te ajuta sa combini parti din diferite momente ale pieselor si pastreaza linia energica de la care ai plecat, insa m-am ferit sa folosesc filtre sau eq-uri, doar pentru a pastra muzica cat mai naturala.

IMD: CD-ul va fi lansat la label-ul lui Armin van Buuren, Armada insa nu era ceva necesar pentru tine. Cum ai ajuns aici?

Max Graham: Ei bine, Armin si echipa Armada au fost intotdeauna fani ai productiilor melein special le-a placut latura melodica si piese precum I Know Your Gone sau Does She Know Yet. A fost o mutare foarte naturala sa fiu intr-un mediu familiar, care m-a inspirat si m-a ajutat de-a lungul timpului. Fara indoiala sunt mult mai progressive decat trance-ul Armadei, insa muzica buna e muzica buna.

IMD: Este mix-CD-ul o reflectie a gig-urilor Max Graham din cluburi?

Max Graham: Absolut, chiar prefer sa fac mix-CD-uri cu piese pe care le folosesc mult, decat sa aleg piese care nici macar nu le-am testat in club. Seturile mele contin tot ce se aude pe CD.

IMD: Crezi ca mix-CD-ul inca are loc pe piata moderna, cu toata muzica gratis si piesele disponibile de pe internet?

Max Graham: Cred ca se vor resuscita, chiar daca iubesc foarte mult tehnologia noua si era digitala, iTunes/ipod, cred ca oamenilor le este dor sa tina un disc in mana. Am semnat o copie din 2001 seara trecuta cand cineva a venit la mine in timpul gig-ului si ma intrebam Cum as semna pe ceva digital? Nimic nu se compara cu pozele, cutia CD-ului, textul, etc

IMD: Esti cunoscut drept un DJ care s-a adaptat mereu stilurilor noi. Cum ti-ai descrie stilul muzical de astazi?

Max Graham: Haha nici eu nu stiu, iubesc atatea stiluri de muzica si multe ma atrag, incat nu pot sa ma hotarasc. S-a scris ca daca plecai timp de 20 de minute in timp ce mixam si te intorceai, gaseai un alt stil de muzica. Ador sa ma joc cu tech house, techno, progressive si chiar trance, dar toate astea au o tema comuna. Am multi prieteni vechi si cand le trimit muzica, intotdeauna sunt foarte multumiti, deci ceva coincide acolo si stilurile nu conteaza atat de mult.
IMD: Crezi ca progressive house-ul poate sa aibe un comeback?

Max Graham: Cred ca sound-ul nu a disarut niciodata, chiar daca presa il numeste altfel, dar sunt foarte multi producatori tineri si talentati care il readuc in prim plan.

IMD: Cum vezi scena dance in 2008?

Max Graham: Mai solida ca niciodata, exista insa o piata foarte mare care a promovat doar primii 20 de artisti ca staruri si asta a cauzat o gaura, dar sunt inca atatea cluburi, tari, scene care suporta si respecta scena underground si miscarea aceasta, incat nu va muri niciodata.

IMD: Ce planuri ai pentru restul anului?

Max Graham: Album si turneu de promovare masiv 

IMD: Acest CD este prima compilatie de foarte mult timp. De ce asa mare pauza? Cat a durat?

Max Graham: Am facut cateva compilatii, doua canadiene si cea pentru Mixmag, dar da aceasta este prima compilatie dubla proprie din ultimii sase ani. Problema mea a fost intotdeauna diversitatea, prea agresiva sa se includa in aria house, prea house sa se includa in aria trance si tot asa. De aceea tin sa multumesc Armadei ca mi-a acordat aceasta sansa.

IMD: Inca locuiesti in Canada?

Max Graham: Montreal este casa mea, mi-am cumparat o locuinta si am construit un studio; iubesc orasul asa de mult si sunt o multime de surse de inspiratie aici.

IMD: Cum merge cu Dj-ingul? Ai turnee programate?

Max Graham: Am turneu continuu din 2000, iubesc sa mixez live si imi da sentimentul acela special. Am fost in peste 60 de tari pana acum 

IMD: Ce-ti rezerva viitorul?

Max Graham: Album nou si inca o compilatie de doua CD-uri in primavarasi poate putin somn. :)


Comenteaza
Popup detector