Kosta - All Wheels Drive House


Kosta - All Wheels Drive House
TAGS:
house  interviu  kosta 


Nu cred ca exista cineva sa decida starea clubbingului romanesc; poate doar asa daca ne jucam de-a premiile sau privim din prisma catorva cluburi. Ca toate lucrurile in tara asta.. las ca merge !

Pe scena muzicii electronice si clubbing-ului romanesc, Kosta este un personaj aparte. Este unul dintre "vinovatii" resuscitarii house-ului la noi, un promoter eficient si un DJ cu un vast background muzical. Sa vedem ce are de spus.

Desi este prezent pe scena locala de multi ani, Kosta nu a facut niciodata presiuni mai mult decat este cazul. Background-ul sau muzical si experienta sunt insa asii din maneca lui Doru Cosmulescu.

In 2008 a participat ca DJ la mai multe evenimente, fiind unul din principalii promoteri ai noului val (care nu prea este deloc nou) de muzica house aparuta in Romania. Alaturi de crew-ul sau format din Piftek, Narcis, Funky, TBF, Spiros si altii, Kosta a facut ceea ce astazi se numeste "All Wheels Drive House". AllWheelsDrive HOUSE este o serie de petreceri dedicate House-ului planetar.

Dupa ce scena de club din Romania a fost ani la rand dominata de muzica progressive si trance, iar mai apoi de minimal, incepand cu anul 2007 au reintrat in circuit stilurile adiacente ale house-ului: deep house, Chicago house, tech-house. All Wheels Drive House este un concept de petreceri care isi doreste resuscitarea si, de ce nu, promovarea house-ului pentru cei neinitiati, pe scena muzicii electronice din Romania.

Cititi mai jos un interviu cu Kosta despre muzica house, despre cum era Ibiza in trecut, despre clubbing-ul de la noi de astazi, plus multe altele.

Beat Factor: Salut. Cine se ascunde in spatele numelui Kosta?

Kosta: Salutare,..Cosmulescu Doru, 26 de ani.

Beat Factor: De la ce vine numele? E vreo poveste?

Kosta: Pai... nu are nici legatura cu grecii, dar nici poveste nu e.. Kosta e de la numele de familie + o piesa care o fredonam la momentul respectiv.. kos..ta ta ta ta

Beat Factor: Mixezi de cativa ani buni, insa la un nivel destul de underground. De ce?

Kosta: E in stransa legatura cu faptul ca nu am fost constant, nu m-au prea atras rezidentzele si nici nu mi-am gasit locul la vreo agentie pana de curand. Respect < >.Flama & Loggia < >!

Am preferat sa stau mai in familie, e lejer si fara bataie de cap. Iar statul asta pe margine, afara de ochii lumii, e bun si el la ceva..

Beat Factor: Esti unul dintre primii sustinatori ai valului de muzica house care a revenit in Romania acum mai intens decat niciodata. De cat timp asculti muzica house si ce background ai la acest capitol?

Kosta: E destul de subtzire valul sa stii.. A fost o cursa lunga pana sa gasesc muzica unde sa imi bata si inima. House grupa mare am inceput sa ascult acum vreo trei ani, multumita lui Spirea Nu mam dezlipit de atunci..

Background: destula auditie a scolii americane (DJ intr-o ordine oarecare: M.Migs, Iz& Diz, Mark Farina, Sneak, Lawnchair Generals , J. Youngman, W. Calerio, Johnny Fiasco, DJ Mes, Loopity Goofs, D T3ch & on ) + Europenii .. jazz intr-o oarecare masura si desigur, in continuare sap. Cred ca house-ul e o muzica ce iti permite sa surprinzi placut publicul mai bine decat alta muzica.

Beat Factor: Care este povestea cu All Wheels Drive House?

Kosta: AWD House a plecat de la ideea unei seri in care urma sa punem patru DJi in acelasi loc, tuspatru pe acelasi gen. Fiind fan masini, asta a fost primul lucru la care m-am gindit.( AWD ! ) Locul este Traian 42, (Anca si Sorin + staff, sa ne traitzi !!!) unde avem rezidentza saptamanal vinerea. Semnam si o rezidentza lunara la Other Side si Persepolis Pool.. (Bucuresti, asteptam invitatii in tara ;) ) Ioana se ocupa de imagine: vezi flyerele pe myspce.com. In ce priveste line up-ul, acesta e format din Kosta, Piftek, Narcis, Spiros, TBF, Funky si Dana Nicula.

Beat Factor: Experienta te califica drept un expert in organizat petreceri, mai ales private. Care crezi ca este cheia unei petreceri de succes?

Kosta: Chiar daca intr-un fel sau altul fac asta de ani buni de zile..expert chiar nu cred ca e cazul. Acumulez informatii, clubbareala ,..mirat pe la evenimente, sonorizari si locatii de tot soiul si sunt convins ca asta e ce am de facut pe viitor. Idei ar fi, lipsa banilor totusi cenzureaza multe din ele. Mi-a placut si imi place tare latura asta mai privata a distractiei. Sa aduni 100 - 200 de persoane mishto intr-un loc apartedoi-trei DJi potriviti pentru un all niter, pe un sunet care suna, shoturi din partea casei si ..un fruit bar !!! .. cred ca iese si after vrei nu vrei, nu ? :)

Beat Factor: Cum vezi scena de club de astazi de la noi? / Ce ai schimba pe scena autohtona?

Kosta: Ultimii doi ani au fost destul de reusiti, astazi este cat de cat o varietate. As propune serii de private-uri (dj / live act-uri) cluburilor consacrate. Mai multa educatie din partea radiourilor de profil (mult mai multa ! ) - vorbesc aici despre emisiuni dedicate macar catre trei-patru stiluri muzicale si respectarea 18 + la intrare. Detalii on request.

Beat Factor: Sa vorbim putin despre La Comunidad si Brown Monkey Family, proiecte mai vechi in care ai fost implicat.

Kosta: Pe vremea Brown Monkey Family (2003 - 2004) aveam un magazin de haine pe langa Rocca si atunci am inceput sa facem petreceri sub acelasi nume acolo. Ulterior, am dat drumul petrecerilor de muzica electronica in B 52, Gossip si alte cateva locatii.. Alte doua party -uri < Superleggera > cred ca raman etalon pentru cei care isi amintesc de ele; Rhadoo, Raresh, Pedro, Marika, Dobrica si Michi (n.r. Suie Paparude), DJ Bela si multi alti prieteni DJi au pus muzica acompaniati de instrumentisti (bass, percutie, sax ,etc. ..). Cu La Comunidad (Romania) am facut primele event-uri de profil in Preoteasa, Cina & Cuba (eventuri cu peste 1000 de persoane fiecare), Amsterdam Caf, Tipsy, Wire, Nagual, Velvet Underground ..conceptul Villa Party .. Si nu pot sa nu amintesc de Hello Mo (cladirea Spectrum pe Mihai Bravu).
Asculta: Kosta - Live @ Loggia - Bucuresti - 2008
Beat Factor: Ai facut cateva petreceri in orasul tau natal, Petrosani (Valea Jiului). Spune-ne cam cum a fost?

Kosta: Acum catziva ani ne-am hotarat, impreuna cu niste prieteni, sa punem Petrosaniul pe harta muzicala a tarii cu evenimentul DPV (De Pe Vale). Au rezultat cateva petreceri intr-o poiana deasupra orasului, avand cateva sute de persoane per participare, de referintza ca si distractie. Se intampla anual datorita catorva baieti (crew ului) din provincia cu pricina. Multumesc pe aceasta cale iubitorilor de muzica din Vale,.. lui Genu, Bogdan, Alex, Dobrica, Silvia & on.

Beat Factor: Crezi ca revenirea sound-ului house (cu toate influentele adiacente) poate fi interpretata astazi ca un trend muzical? Apropo de asta, crezi in trenduri muzicale in muzica electronica?

Kosta: E destul de clara treaba..mai ales in Romanica, trendurile sunt o realitate. De la progressive la minimal s-au resimtit toate. Pana la urma cred ca fiecare asculta si pune la ce muzica i se potriveste si merita. And from this groove ?

Beat Factor: Spune-ne ce muzica nu lipseste niciodata din case-ul tau.

Kosta: Nu mai tin la piese asa cum tineam o data dar labelurile astea sunt nelipsite: Eight Dimension, Bananza, Om, Aroma, Jackin Tracks, Sampled, Tango si altele.

Beat Factor: Te-ai gandit sa te apuci de produs muzica electronica?

Kosta: De gandit m-am gandit, dar nu am facut nimic in sensul asta. Toate la timpul lor. Ma regasesc mai bine in postura de promoter decat de producator amator pentru moment.

Beat Factor: Ce DJi tineri ai descoperit in ultimul timp?

Kosta: Ies putin in ultima vreme, nu pot sa imi dau cu parerea. Sigur, potential exista!

Beat Factor: Ai renunta la petrecerile pe care le faci acum pentru ceva mainstream?

Kosta: Ultima petrecere pe care am avut-o l-a avut ca invitat pe Hector Moralez, house vorbind un DJ foarte reprezentativ. Petrecere intr-o locatie bine si atat pentru cunoscatori, cat si pentru ascultatorii trendului anului o petrecere reusita. Mai mainstream decat el poate un Mark Farina sau Derrick Carter..dar acestia doi imi depasesc bugetul, asa ca mentin pe underground.


Asculta: Hector Moralez - Live @ Persepolis Pool Party - Februarie 2009


Beat Factor: Povesteste-ne cum era Ibiza acum patru ani.

Kosta: Ibiza este pentru foarte multa lume, chit ca a ajuns pe-acolo sau nu prea, un soi de Magic Land, cu asteptari multe. Traiul acolo e totusi alta treaba, (in sezon) e un haos independent de tine, in care iti ramane sa te descurci. La 22 de ani mi s-a parut singurul loc in care m-am simtit liber, am pus nishte lucruri cap la cap abia la 24. Muzical nu mi s-a parut niciodata mai mult decat asa.. de vacantza, oricine orice ar zice. Am pus la cateva after-uri si nu am plecat de acolo cu satisfactia unui lucru bine facut. Insula te cam joaca. Pana la urma, e o afacere a unora care stiu sa faca afaceri. Pentru mine unul, a fost o experientza pe care am trait-o, nu un alt loc unde am fost.. Ibiza in sine e fabuloasa, dar nu m-as intoarce decat in vacanta. Un an mi-a ajuns.

Beat Factor: Cu ce altceva te mai ocupi? Cum arata o zi normala din viata ta?

Kosta: Am lucrat o perioada in productia de filme si reclame, dar lucrurile nu au evoluat conform asteptarilor, asa ca am lasat-o mai moale. Iti spun cum ar fi o zi tare rau, ok? Intr-o zi de septembrie: somn, mancare, cu barca pe mediterana, sex, siesta, audi rs4 pe serpentine, caterinka cu prietenii, gig, alcool, nani :D

Beat Factor: Ce recomandari ai pentru cei care decid in mod definitoriu starea clubbing-ului romanesc?

Kosta: Nu cred ca exista de fapt cineva sa decida starea clubbingului romanesc, poate doar asa daca ne jucam de-a premiile sau privim din prisma catorva cluburi. Ca toate lucrurile in tara asta.. las ca merge !

Comenteaza
Popup detector