Interviu cu Tom Clark


Interviu cu Tom Clark

Tom Clark este un nume important pe scena muzicala electronica din Berlin. Labelul sau, Highgrade Records a ajutat sa defineasca un sound nou, proaspat pentru acest oras iar productiile si dj-seturile sale au aruncat in aer ringurile de dans din intreaga lume. Seturile sale te trec printr-o gama larga de stari variind de la deep minimal, tech house, detroit techno la house.

El va incinge atmosfera pe 24 aprilie la Iasi in clubul Hypnotic impreuna cu Sean Jay Dee iar pe 25 aprilie va fi prezent in Studio Martin din Bucuresti. In deschiderea evenimentului din Bucuresti vor fi, Mihai Popoviciu,unul din cei mai prolifici producatori romani care a semnat de curand cu labelul Highgrade si Zanga, una din certitudinile noii generatii de dj din Romania.


Puteti asculta seturile lui Tom Clark si Mihai Popoviciu pe pagina labelului Highgrade..


Electro Events: Salut Tom, ce mai faci? Spune-ne cum a inceput anul acesta pentru tine?

Tom Clark: 2009 a inceput pe plaja la Copacabanca in Rio, cu ritmuri de samba si cu calpirina. Am fost destul de norocos sa petrec Anul Nou in Brazilia si de acolo sa incep un dj tur de 14 zile in jurul tarii.

Nu imi puteam dori un inceput mai bun pentru acest an.

Electro Events: Publicul berlinez are o adevarata pasiune pentru Tom Clark, de aici si foarte multe giguri in cluburile din Berlin, care crezi ca este explicatia?

Tom Clark: M-am nascut in Berlin si am activat pe scena muzicii aici de foarte mult timp. Astfel am reusit sa imi fac niste relatii solide cu cateva din cele mai bune cluburi din oras. In acest moment de exemplu, mixez regulat la Watergate si Berghain/Panorama Bar.

Electro Events: Care este clubul tau preferat din Berlin?

Tom Clark: Watergate, Berghain/Panorama Bar, Arena Club, Bar 25.

Electro Events: Care a fost cea mai tare petrecere la care ai pus muzica in 2008?

Tom Clark: Am avut foarte multe petreceri grozave anul trecut. O parte din cele mai reusite au fost petrecerile tematice din Bar 25.


Electro Events: Ce viniluri gasim prin case-ul tau in momentul de fata?

Tom Clark:

1) Til von Sein - ovas ( Catzīn Dogz ohne fx remix ) - Dirt Crew

2 ) John Daly - Dachshund - - chaton - +91 ahead Dachshund version

3) Donk Boys - sucker punch e.p - Dirty Birt

4)Tom Clark and Benno Blome - pheromonia - Highgrade Rec.

5) MR. G - makes no sense ( Radio Slave īs Shaking the tree remix )

6) Re - Up - inside us - Up on You

7) Buck - portyeza -Motiv

8) Benny Rodrigues - i like e.p - Be as one

9 )Markus Schatz & Brett Longman - dope on plastic e.p - Highgrade Rec.

10) Telefon Tel Aviv - The Worst Thing In The World ( Gaiser's Possibly The Universe Remix

Electro Events: Ce iti place sa faci intainte si dupa un gig?

Tom Clark: Bauturi bune inainte si si mai multa bautura dupa!

Electro Events: Ce reteta speciala folosesti dupa o noapte cu multa bautura?

Tom Clark: Mai multa bautura!

Electro Events: Povesteste-ne putin despre label-ul tau Highgrade, care sunt directiile spre care va orientati?

Tom Clark: In acest moment adunam un nou val de artisti. In trecut am lucrat mai mult cu artisti din Berlin, dar in ultimul an am crescut si am inceput sa lucram considerabil cu artisti din afara Berlinului. Acum am ajuns sa avem chiar si cativa artisti straini in aceiasi barca cu noi. Vrem sa continuam sa ne extindem reputatia ca un label international. Piata de muzica digitala devine din ce in ce mai importanta si de mai bine de un an avem un label nou Highgrade Digital care merge impreuna cu lansarile pe vinil.

Electro Events: Highgrade organizeaza foarte multe petreceri, va place sa petreceti in familie?

Tom Clark: Am realizat evenimente regulate cu aceasta eticheta ani de-a randul si am adunat un grup solid de oameni petrecareti. Scopul acestor petreceri acum este de a se stabili si extinde international.

Electro Events: Nu de multa vreme a intrat in familia Highgrade si romanul Mihai Popoviciu alaturi de Markus Homm, cum decurge colaborarea cu ei?

Tom Clark:Colaborarea cu baietii este super si muzica lor se potriveste cu conceptul labelului. Totusi, este putin ciudat pentru mine sa lucrez cu cineva pe care nu l-am cunoscut personal inca. In trecut probabil as fi refuzat un astfel de aranjament deoarece contactul personal cu artistii care este foarte important pentru mine. Dar in cele din urma il voi cunoaste pe domnul Popoviciu fata in fata cand voi veni in Romania.

Electro Events: Markus ti-a spus numai lucruri bune despre scena ce club romaneasca, ce asteptari ai de la primul tau weekend in Romania?

Tom Clark: Am auzit foarte multe lucruri bune despre petrecerile din Romania. Trebuie sa spun ca sunt in industrie de ceva vreme si ca am fost rasfatat de cateva experiente foarte tari. Deci ceva destul de special trebuie sa se intample ca sa pot fi uimit cu adevarat !

Electro Events: Fetele din Romania sunt foarte frumoase si petrecarete, ce te faci daca te indragostesti aici ? Ne putem astepta la mai multe giguri in Romania?

Tom Clark: Ha ha …pana acum nu a existat nici o fata care sa ma faca sa parasesc Berlinul. Dar tot mi-ar placea sa mixez mai des in Romania.

Electro Events: Revenind la lucruri mai serioase, spune-ne ce artist preferi in momentul de fata?

Tom Clark: Artistii prezenti in topul de mai sus.

Electro Events: La ce sa ne asteptam de la Tom Clark in 2009?

Tom Clark: In acest moment lucrez din greu la label. Chiar imi doresc sa creasca si sa il fac mai cunoscut international. In afara de asta lucrez la scoaterea celui de-al treilea album al meu la inceputul anului 2010, deci asta imi ocupa o parte buna din timpul meu. In acest an voi mai avea alte doua lansari pe vinil.

Electro Events: Spune-le cateva cuvinte celor care vor sa vina sa petreca alaturi de tine la evenimentele pe care le vei sustine in Romania.

Tom Clark: Mi-as dori sa iau oamenii, sa ii duc intr-o calatorie si sa am o experienta nebuna cu ei.
Comenteaza
Popup detector