Interviu cu Shades of Gray


Interviu cu Shades of Gray

Beef Rec este locul nostru personal de "joaca", unde avem controlul deplin, si unde lansam muzica pe care o consideram reprezetativa pentru noi.

Proiectul Shades of Gray este format din managerii labelului Beef Rec., Michal Ruzicka si Nick West. Format la sfartistul anului 2006, colaborarea a fost facuta pentru a reflecta backgroundul si gusturile muzicale ale celor doi artisti.


Beat Factor a discutat recent cu cei doi DJi si producatori via email pentru a afla mai multe despre ei.


Beat Factor: Cine este Shades of Gray? Spuneti-mi mai mult despre proiectul vostru muzical.


Shades of Gray: Shades of Gray inseamna Michal Ruzicka si Nick West, co-managerii labelul Beef Records. Ne-am format proiectul acum trei ani, dintr-un interes comun in dezvoltarea muzici de dans. Dupa cum spune si numele, Shades of Gray inseamna o varietate de stiluri, nu ne limitam la un singur gen muzical. Influentele noastre muzicale pornesc de la soul si funk si migreaza catre techno si house. Nu ne place sa ne limitam la un singur tipar cand vine vorba de muzica, ci sa cautam mereu noi tehnici de productie si modalitati de a ne perfectiona soundul.


Beat Factor: Va manageriati propriul label, Beef Records. Ce fel de artisti lansati la acest label si care este directia muzicala a acestuia?


Shades of Gray: Beef Rec este locul nostru personal de “joaca”, unde avem controlul deplin, si unde lansam muzica pe care o consideram reprezetativa pentru noi. Directia labelului s-a schimbat in ultimii ani, iar in acest moment punem accentul pe tech-house si deep house. In urmatoarele 12 luni am cooptat artisti extrem de interesanti, precum Kreon, OK Corral, Jori Hulkkonen, David Garcett, Moonbeam, Najas si multe alte nume pe care le vom tine in secret momentan.


Beat Factor: Imi puteti spune mai multe detalii despre background-ul vostru muzical si influentele pe care le-ati avut ca DJi si producatori?


Nick: Mi-am inceput activitatea ca DJ cand locuiam in Tokyo, la sfarsitul anilor ’90. In anul 2000 am inceput sa produc muzica si am compus cateva albume sub nume precum Didjitalis, Oculus si Floattank. Dupa aceea am inceput sa lucrez alaturi de Michal sub proiectul Shades of Gray. In acelasi timp mi-am dezvoltat si o cariera in film si televiziune, lucrand ca si compozitor. Astfel am avut sansa de a lucra intr-un studio impresionant si de a cunoaste o multime de muzicieni talentati. Munca in industria cinematografica m-a directionat, practic, catre ceea ce produc astazi, mai exact deep house.


Michal: Eu am crescut practic intr-un studio de inregistrari, sub influenta tatalui meu, managerul ORM Recordings. Cand aveam 5 ani a decis ca este cazul sa construiasca un studio chiar in casa in care locuiam. In adolescenta am descoperit Radio 1, pe care il ascultam zilnic prin satelit si asa am inceput sa inregistrez casete cu muzica electronica. La scurt timp, am fost pentru prima data intr-un club, am vazut ce face un DJ exact, iar aceasta experienta mi-a schimbat viata. Am fost complet fascinat si astfel am inceput si eu sa mixez. In acelasi timp lucram pentru studioul ORM ca inginer de sunet si asistent. In 2004 m-am mutat in Sydney si am inceput sa produc muzica alaturi de Nick West.


Beat Factor: Producatorii romani de la OK Corral vor lansa un EP la casa voastra de discuri, iar una dintre piesele de pe acest EP este chiar un remix facut de voi. Cum de ati decis sa remixati una dintre piese?


Shades of Gray: Ne place sa remixam artisti care ne inspira. Baietii de la OK Corral au produs un EP excelent si astfel am fost inspirati sa incercam si noi un remix. Asta este unul dintre cele mai mare beneficii pe care ti le aduce propriul label. Acesta este modelul pe care il foloseste Jimpster cu imprintul Freerange.


Beat Factor: EP-ul vostru Moog a urcat pan ape locul 6 in topul de tech-house de pe beatport sip e locul 3 la vanzari pe siteul decks.de. Acum ati lansat un nou EP, Jack the Freak. Ce asteptari aveti de la acest release si ce feedback ati avut pana acum?


Shades of Gray: Am fost extrem de impresionati de succesul avut cu EP-ul Moog. Ne-a ajutat foarte mult si ne-a inspirat sa lucram si mai mult in studio.


Pentru noi, Jack the Freak reprezinta cel mai bine soundul nostru in acest moment. Am evoluat foarte mult si ne-am impins productia catre noi etape. Am primit un feedback excelent de la artisti precum Jimpster, Nick Warren, Slam, Tim green si Stephan Bodzin, doar ca sa enumeram cativa.


Evident, speram ca acest EP sa fie unul de succes, iar asta se intampla deja, pentru ca e in continua ascensiune in topul Beatport.com.


Beat Factor: Pe 10 iulie veti veni pentru prima data in Romania, iar acest gig este inclus in turneul vostru european. Unde ati mai fost inainte de Romania? Ce asteptari aveti de la petrecerea din Bucuresti si mai ales, la ce sa ne asteptam noi din partea voastra?


Shades of Gray: Pana in acest moment turneul a fost incredibil! Am mixat in Japonia, Rusia, Cehia si Franta. Ultimul eveniment inainte de intoarcerea in Australia este cel de la Bucuresti. Suntem foarte incantati de acest eveniment, este foarte clar pentru noi ca in Bucuresti scena este foarte vibranta, mai ales ca sunt acolo si prietenii nostrii de la OK Corral.


Oamenii se pot astepta la soundul Shades of Gray. Am lucrat foarte mult in studio si avem foarte mult material nelansat de prezentat publicului. De asemenea, piesele deja lansate sunt relucrate pentru live-actul pe care il vom face, asa ca va puteti astepta la o multime de surprize!


Beat Factor: Shades of Gray face atat DJ seturi, cat si Live Acturi. Care dintre aceste tipuri de show-uri va caracterizeaza cel mai mult?


Michal: Nick nu mixeaza deloc, iar asta este foarte bine pentru ca nu ne certam pe pupitru. Partea de DJ-ing ne inspira in ceea ce priveste productia si ne aduce o multime de idei fresh in ce priveste showul nostrum. Totusi, cand suntem in turneu impreuna preferam live-acturile si apoi un mix DJ set. Aceasta formula a functionat perfect pentru noi!


Comenteaza
Popup detector