Interviu cu Robert Owens, vocea muzicii house


Interviu cu Robert Owens, vocea muzicii house

Muzica house, de ieri si de azi, inseamna unificare, oameni din toata lumea care se interconecteaza din dragoste pentru un sentiment.

Robert Owens s-a nascut in Ohio in 1961 si este cunoscut ca fiind vocea excelenta de pe cateva piese Chicago house considerate legendare astazi.


In 1985 a fondat Fingers Inc alaturi de Larry Heard si Ron Wilson, iar in urma acestei colaborari au rezultat cateva single-uri grele (precum "You're Mine" si "It's Over"), si un LP ("Another Side").


Robert a lansat si foarte multe materiale solo, discografia sa fiind de-a dreptul impresionanta.


Beat Factor i-a pus cateva intrebari in avansul prestatiei sale de la Backyard Weekend 2012.Vorbim despre Chicago house, insa stim cu adevarat ce inseamna Chicago house? Ce reprezinta pentru tine acest stil muzical?

Robert Owens: Muzica house, de ieri si de azi, inseamna unificare, oameni din toata lumea care se interconecteaza din dragoste pentru un sentiment. In trecut, era mai mult vorba despre dragoste decat despre discuri; intelegere, libertate si acel sentiment de comuniune cu cei din cluburi. Sunt noroc ca inca simt asta, atunci cand ies sa mixez in diferite cluburi.

Cum l-ai cunoscut pe Larry Heard? Care e povestea Fingers Inc?


Robert Owens: Eram DJ in Chicago la inceputul anilor ’80. Multi dintre prietenii mei stiau ca am si cantat si ca am un background muzical in acest sens; mai ales un prieten pe nume Tony Harris, de la care am invatat sa mixez, l-a adus pe Larry la un gig. Tony a simtit ca ar trebui sa il cunosc pe Larry, asa ca, la cateva zile dupa, m-am dus la el acasa, am facut schimb de proiecte, si cam asa s-a nascut si Fingers Inc.
In biografia ta este mentionat faptul ca ai cantat in corul bisericii in copilarie. In ce masura a influentat acest lucru viitoarea ta cariera muzicala?

Robert Owens: Biserica mi-a dat emotia pe care o auzi in vocea mea, mi-a dat factorul de unitate, nevoia de a ajuta si a devedea oameni fericiti. In masura in care pot, prin muzica incerc sa vindec oamenii de dureri sau probleme pe care le au.
Citeam recent ca Larry Heard nu va mai mixa in cluburi, din cauza unor probleme pe care le are cu auzul.

Robert Owens: Cred cu tarie ca Larry va reveni la fel de puternic ca intotdeauna, este un supravietuitor!

Simti ca esti in vreun fel apropiat fata de religie?

Robert Owens: Nu, insa vreau sa ofer dragoste omenirii si ma straduiesc sa fiu cel mai mare supravietuitor posibil, iar o buna parte din asta inseamna sa traiesti viata pe care o iubesti.Ce planuri ai din punct de vedere muzical? Se anunta piese noi, colaborari?

Robert Owens: Voi lansa niste piese pe care le-am facut acum trei sau chiar mai multi ani in urma. Pentru moment am decis sa nu mai inregistrez nimic, doar sa reflectez la piesele acelea.
La ce sa se astepte publicul de la Backyard Weekend de la tine?

Robert Owens: Voi aduce cu mine dragoste, fericire si unitate. Respect tuturor, abia astept sa ne vedem!


Vezi si: Interviu video cu Robert Owens aici!

Comenteaza
Popup detector