Interviu cu John Digweed - 10 ani de Bedrock


Interviu cu John Digweed - 10 ani de Bedrock

Cred ca daca iti place ce faci, nu te uiti atat de mult la trecerea timpului. Am fost foarte norocosi sa lucram cu oameni talentati care ne-au inspirat.

Bedrock a devenit un brand incontestabil in muzica electronica acum multi ani in urma. Recent, label-ul a implinit zece ani de activitate, ocazie cu care maestrul Diggers a pregatit o compilatie. Beat Factor va prezinta un interviu cu John Digweed despre Bedrock si o serie de intrebari scurte.

Digweed ramane devotat casei sale Bedrock, show-ului Transitions si emisiunii radio de la Kiss 100 si are gig-uri aproape in fiecare weekend undeva, intr-un colt al lumii.

Ca DJ, inventarul primelor iesiri e multe prea mare ca sa fie inclus aici. Ca producator, a remixat piese ale lui Danny Tenaglia, Underworld si New Order, ca sa dam doar cateva nume, iar single-urile lui de la Bedrock au devenit imnuri.

Digweed ramane Digweed, iar experienta si profesionalismul se vad de departe. Desi nu mai este inscris pe primul loc intr-un asa zis hot list al DJ-ilor care vin in Romania, Digweed si-a pastrat un numar impresionant de fani, ceea ce nu poate decat sa fie foarte bine.

IMD Felicitari Au trecut 10 ani. Te asteptai ca Bedrock o sa ajunga asa departe?

John Digweed Cred ca daca iti place ce faci, nu te uiti atat de mult la trecerea timpului. Am fost foarte norocosi sa lucram cu oameni talentati care ne-au inspirat.

IMD Bedrock a lansat multi DJ-i de top in cariera precum Danny Howells, cum te simti?

John Digweed Danny era unul dintre acele talente care au nevoie de scena potrivita. Cred ca anii petrecuti in Hastings si debutul la Heaven i-au dat experienta sa faca o seara excelenta de la inceput pana la final. El a priceput asta si de aceea are acest succes.

IMD Ai mers pe alt drum fata de obisnuitul tip de album Greatest Hits. Spune-mi despre concept.

John Digweed Ei bine toate piesele sunt ale label-ului si au fost lansate pe vinyl si digital, asa ca nu avea rost sa le mixez doar pentru album. Oamenii asteapta mai mult in ziua de azi. Ideea era sa adun mai multe piese care imi plac, sa le remixez si sa lansez albumul inpartit pe doua CD-uritotusi m-am decis sa mixez cele doua CD-uri si sa adaug un bonus cu piese noi, ale unor artisti precum Funk D void, Pindrop, Bradler si Nick Muir, sa numesc doar cativa. Noul album este in mare parte format din remixuri noi ale pieselor originale, deci este un album usor de ascultat.

IMD Ai avut foarte multe piese din care sa alegi, cum te-ai decis?

John Digweed Am ales cele mai bune piese din ultimii 10 ani, dupa parerea mea. Din pacate pe unele nu am reusit sa le termin, asa ca s-ar putea sa mai lansez un EP anul viitor cu piesele ramase pe afara.

IMD De unde ai adus acesti producatori sa remixeze catalogul?

John Digweed Am vrut sa angajez oameni care m-au impresionat cu adevarat prin munca lor de-a lungul anilor.

IMD Crezi ca este o limita care sa delimiteze cat de mult trebuie intervenit in muzica altcuiva?

John Digweed Daca rezultatul final este bun, nu am nici o problema cu asta.

IMD Care este piesa ta favorita de pe album?

John Digweed Imi place remixul lui Jamie Stevens pentru Warung Beach si cel al lui Tom Middleton pentru Forge, dar sa fiu sincer imi plac toate.

IMD Petrecerea aniversara de 10 ani va fi in clubul Matter, dar party-urile Bedrock au fost intotdeauna in Heaven. De ce aceasta schimbare?

John Digweed Heaven este un loc magic si eu impreuna cu multi fani Badrock am avut niste nopti de neuitat. Dar am simtit ca pentru cea de-a 10-a aniversare este bine sa facem ceva diferit, iar Matter este condus de catre oamenii de la Fabric asa ca stiti ce sistem de sunet are, productie si lumini. Va fi ceva special.

IMD Cine va mixa la petrecere?

John Digweed Eu voi fi prezent in main room incepand cu ora 22 si voi sta pana la sfarsit. Camera a doua ii va avea la pupitru pe Tom Middleton si Funk D Void. Abia astept sa mixez toata noapte. Totul incepe la ora 10 seara in ziua de 10 si luna a 10-a, deci totul se potriveste cu a 10-a aniversare.

IMD Ai un turneu extins pentru album? Este vreun show la care astepti sa participi?

John Digweed Abia astept sa ajung peste tot, dar in special in Japonia, ar trbui sa fie deosebit ca de fiecare data.
IMD Ce nu-ti uiti acasa niciodata?

John Digweed CD-urile si castile.

IMD Fara ce piesa din echipament nu poti sa traiesti?

John Digweed Laptop-ul Apple

IMD Cum a evoluat scena muzicala in ultimii 10 ani?

John Digweed Ei bine vestea proasta este micsorarea numarului de vinyl-uri si magazine de muzica. Inteleg ca tehnologia avanseaza repede, dar sa lansezi un vinyl este mult mai bine pentru un producator decat sa lanseze un mp3. Pe alta parte, sa poti face rost de muzica in timp ce calatoresti este incredibil.

IMD Cele mai bune momente din ultimii 10 ani?

John Digweed Twilo in New York, Big Brach cu Fatboy Slim in 2002, locul 1 in topul DJ Mag dar in primul rand fanii care m-au sustinut atata timp.

IMD House sau techno?

John Digweed House

IMD Bere sau vin?

John Digweed Vin

IMD In public sau la VIP?

John Digweed La pupitru

IMD Imbracat sau dezbracat?

John Digweed Undeva la mijloc

IMD Acasa sau in deplasare?

John Digweed Oriunde

IMD CD sau vinyl

John Digweed Ambele

IMD Trecut sau prezent?

John Digweed Prezent

IMD Ibiza sau New York?

John Digweed New York


Comenteaza
Popup detector