Interviu cu Emil Lassaria


Interviu cu Emil Lassaria
TAGS:
Emil Lassaria 


Vara lui 2008, bulevardul Magheru (Bucuresti): Dintr-o masina decapotabila suna un remix la ‘Balada’ lui Ciprian Porumbescu. Piesa a mai fost auzita pe la toate posturile de radio FM si dupa ce intrebi in stanga si in dreapta, afli ca este creatia unui roman, pe nume Emil Lassaria.

Ulterior, afli ca Emil Lassaria face parte din rosterul agentiei de booking Main Events, iar de acolo mai afli despre el ca este din Targoviste si a inceput sa participe activ in muzica in anul 2000, in radio.


Dupa cateva rezidente in Targoviste, in 2008 Emil Lassaria explodeaza deodata, ajungand la urechile tuturor. Adorat de catre unii, criticat de catre altii, Lassaria isi vede in continuare de treaba, ajungand acum ca aproape in fiecare weekend sa puna muzica undeva, intr-un club din tara.



Beat Factor: Numele Emil Lassaria a explodat anul trecut. Cine este Emil Lassaria?

Emil Lassaria: Emil Lassaria este un om care munceste mult si vorbeste putin .Un om care isi vede de treaba lui si care de 10 ani este DJ si producator .

Beat Factor: Ce background muzical ai?

Emil Lassaria: Daca te referi la studii de specialitate , pot spune ca nu am ,insa am prins de la unu' de la altu' pt ca muzica a fost si ramane singura mea pasiune .

Beat Factor: Comunitatile online si forumurile te-au acuzat ca esti plagiator si ca nu ai “simt artistic”. Ce parere ai?

Emil Lassaria: Au fost voci care m-au acuzat, voci care m-au sustinut. Au fost scrise rautati multe...pe mine m-a deranjat lipsa argumentelor, iar in unele cazuri, comentariile erau pe langa subiect. Noi romanii avem o fobie cu plagiatul; cati nu l-au injurat pe Moga pentru creatiile lui?! Dar cati dintre cei ce l-au acuzat au compus vreo piesa in viata lor? De pe margine si in spatele unui pseudonim este simplu sa vorbesti. A nu se intelege ca am pus egal intre mine si Moga....In cazul meu, cei ce au zis ca am plagiat probabil ca au studiat aceasta problema si au ajuns la o parere pe care orice as spune eu acum n-o sa le-o schimb, asa ca plec capul in fata lor si ma inclin in fata productiilor lor originale. Intradevar poate n-am "simt artistic "insa am " bun simt " :)

Beat Factor: Am observat ca pui muzica des in tara. Cine sunt fanii Emil Lassaria?

Emil Lassaria: Da, intr-adevar merg in fiecare weekend prin tara si ma simt foarte bine alaturi de oamenii pe care ii intalnesc in club. Sunt oameni normali, ca si mine, si imi place mult sa-i vad fericiti in fata pupitrului. Nu cred ca exista fani Emil Lassaria ci oameni ce asculta muzica mea si se simt bine .

Beat Factor: Ai lansat recent un prim album. Cum produci muzica?

Emil Lassaria: Da, am lansat "Back in Plastick". Muzica produc cu ajutorul calculatorului si softurilor din dotare:) .

Beat Factor: Ce influenta au asupra ta Luciano si Ricardo Villalobos, intrucat ai facut anul trecut un bootleg foarte discutat de catre toata lumea?

Emil Lassaria: Sunt doua nume mari, foarte apreciate si care probabil ca au influentat multi DJi. Pe mine, Luciano anul trecut m-a fermecat cu acea piesa mult discutata. Nu stiam daca e a lui sau care-i faza. Ideea era ca nu se gasea pe nicaieri, iar eu imi doream s-o pun in club (eram rezident in Escape Targoviste pe atunci ). Asa ca m-am gandit eu sa-i fac un edit, i-am schimbat si structura un pic, si am botezat-o "Copiii lui Luciano", nume gasit intr-o fractiune de secunda. Nu ma gandeam eu pe atunci ca piesa o sa iasa pe net ...mai ales ca eu mai editasem piese pana atunci, asa cum cred ca mai fac si alti DJi care au in calculator macar un Sound Forge. Ce s-a intamplat dupa ...eu n-am mai putut controla, iar unii s-au grabit sa ma acuze in fel si chip.

Beat Factor: In ultimul timp, numele “Emil Lassaria” a ajuns la urechile multor categorii de ascultatori. Unde te situezi la capitolul “underground” versus “mainstream”?


Emil Lassaria: Cred ca publicul decide asta, insa dupa cum spuneai si tu, avand in vedere faptul ca am ajuns la urechile multor categorii de oameni inclin sa cred ca-s mai aproape de main .

Beat Factor: Cititorii Beat Factor sunt curiosi sa afle de una dintre locatiile turneului tau de promovare a primului album – Tracktor din Podoleni. Ce se intampla acolo mai concret?

Emil Lassaria: Turneul Back in Plastick a cuprins multe locatii atat in tara cat si in afara granitelor, asa ca am fost de la "Tracktor din Podoleni" pana la Vinyl din Varsovia (Polonia) in general merg unde sunt chemat. Oamenii se distreaza indiferent de zona, si ma bucur sa fiu alaturi de ei de cate ori este posibil. Unii m-au atacat si cu aceasta ocazie, ca si cand mersul la Podoleni ar fi devenit intre timp o infractiune. Voi merge in continuare la Podoleni, daca voi fi chemat, pentru ca numarul celor care se bucura ca merg acolo este mai mare decat numarul celor care rad sau carcotesc; in plus am intalnit oameni foarte draguti acolo.

Beat Factor: La ce sa ne asteptam de la Emil Lassaria pentru viitorul apropiat?

Emil Lassaria: Emil Lassaria munceste la un alt material , asa ca in curand sper sa va surprind placut :)

Beat Factor: Care crezi ca este functia unui DJ astazi?


Emil Lassaria: Un DJ trebuie sa faca lumea fericita, cred ca este principala functie.

Beat Factor: Cum ti-ai caracteriza pe larg abordarea muzicala si crezul artistic?

Emil Lassaria: Eu fac ceea ce simt, in fiecare piesa de-a mea ma regasesc. Productiile mele sunt ca si mine - unele sunt triste, altele vesele. Nu le pot incadra intr-un stil anume, poate in stilul E L (Emil Lassaria).

Beat Factor: Crezi ca ti-ai facut antipatii de la bootleg-urile facute anul trecut? Daca da, ai dori sa le transmiti ceva pe aceasta cale?

Emil Lassaria: Cred ca sunt oameni ce nu ma iubesc din pricina acelei piese, insa sper ca din acest interviu sa inteleaga despre ce a fost vorba. Vor intelege sau nu....eu le urez "Paste Fericit" si multa sanatate, aceleasi urari tuturor romanilor si macar de aceste sarbatori sa incercam sa fim mai buni si sa zambim mai mult.

Beat Factor: Cu ce artisti si / sau trupe din afara tarii ti-ar placea sa interactionezi?

Emil Lassaria: U 2 si Red Hot Chili Peppers.





Comenteaza
Popup detector