Interviu cu Bogdan


Artistul up & coming Bogdan, promotor al sound-ului disco balearic in Romania, vorbeste pentru Freshgoodminimal despre live act-ul pe care urmeaza sa-l sustina vinerea aceasta, 10 iulie, la MNAC (Muzeul National de Arta Contemporana). Performance-ul lui reprezinta deschiderea show-ului lui Akufen, artist ce vine in premiera in Romania gratie blogurilor chestionabil.ro si freshgoodminimal.ro.


Detalii despre party-ul de vineri seara, 10 iulie, de pe terasa MNAC, gasiti AICI.


FGM: Care a fost traseul tau muzical pana in prezent?


Bogdan: Am deschis pentru prima data Ableton Live in vara lui 2006. Cam in trei saptamani de joaca si acomodare cu softul am reusit sa termin prima piesa, pe care am trimis-o, fara prea mari sperante, la un netlabel din Barcelona (Inoquo). Am fost surprins sa primesc feedback foarte bun: piesa a fost inclusa pe compilatia inoquo020 - Miniblossom. Experienta mi-a dat destul de multa incredere in mine. Au urmat apoi si alte piese, si ele incluse pe diverse compilatii, tot la netlabeluri (Claque Musique, Exposed Audio, Antiritmo).

Primul meu EP (Disconnect) a fost lansat la netlabelul italian Claque Musique in ianuarie 2007, iar al doilea (Uncertainty) la Inoquo in luna martie a aceluiasi an.

Toata aceasta perioada a fost una de tatonari si incercari de a ajunge la un sound propriu. Ca influente, eram foarte atent la primele releasuri M-nus, piese mai vechi marca Plastikman, cam tot ce iesea de la labelul german Raster-Noton dar si la inceputurile minimalismului, zona mai clasica, cu Steve Reich, Terry Riley sau Glass.


FGM: Pare ca vii dinspre o zona mai serioasa si te apropii spre una mai accesibila. Cum au evoluat productiile tale?


Bogdan: Primul pas evolutiv ca productie l-am facut anul treut, cand am lansat EPul “Harmony within repetitive structures” la netlabelul romanesc Arhiva7. Pentru mine a fost un pas foarte mare. Aveam de mult in cap genul asta de piese, acest tip de tehnica si feelingul general pe care il poti transmite prin acest sound, iar cu epul scos la arhiva7 am reusit in sfarsit sa ajung acolo unde imi propusesem.

Apoi a urmat schimbarea de care amintesti tu, trecerea de la o zona muzicala foarte calculata la una mai umana, cu sunete mai calde, targetata diferit. Eram bagat prea mult intr-o nisa muzicala prea rece pentru ce voiam eu sa fac ca profducator. Aveam nevoie de ceva nou, care sa ajunga mai usor la public. Schimbarea mi-a adus si prima aparitie publica mai serioasa, la Rokolectiv, unde am facut live cu noile piese. Ca stil, mie imi place sa spun ca se incadreaza la balearic-dub.


Bogdan - In Her Room:
Embed:


FGM: Cat de mult te consuma un live?


Bogdan: Nu pot sa raspund foarte bine la intrebarea asta, avand in vedere ca am facut doar unul pana acum, dar pot sa spun despre el ca a fost foarte foarte intens, am avut emotii foarte mari si nu neaparat de natura tehnica cat de feedback al publicului din fata mea.


FGM: Lucrezi deja la un nou abum, cum suna? Care este sursa lui inspiratie? O sa il auzim vineri pe terasa la MNAC?


Bogdan: Da, pentru liveul de vineri de la MNAC am pregatit noul album, am majoritatea pieselor gata. Ca sound, e diferit fata de cel pe care l-am pus in live-ul de la Rokolectiv, e mai dance floor oriented, bpm mai rapid, sunete mai grave, dar cu acelasi feeling general de uman, cald. Se numeste “In her room”, pentru ca primele piese terminate au fost compuse in camera prietenei mele. Mi-a placut foarte mult ce a iesit si am hotarat sa-i dedic ei albumul.


Bogdan - Waiting For The Sunrise:
Embed:


Citeste interviul integral pe Freshgoodminimal.ro.

Comenteaza
Popup detector