Interviu cu Apollo 440


Interviu cu Apollo 440
TAGS:
interviu  interviu 


Este incredibil sa obtinem un raspuns atat de bun la gig-uri, pentru piese vechi de cativa ani, o eternitate in comparatie cu evolutia muzicii dance din ultimul timp.

Beat Factor a discutat recent cu Howard Gray de la Apollo 440 via e-mail despre ce se mai intampla cu trupa la ora actuala, ce planuri au, ce parere au despre scena muzicii electronice de astazi si altele. Cititi mai jos un interviu exclusiv.

Nume reprezentativ pentru industria muzicii electro, Apollo 440 a devenit cunoscuta in toata lumea datorita single-urilor de succes "Aint Talking bout Dub", "Lost in Space", "Stop The Rock" si "Heart Go Boom", precum si remix-urilor realizate pentru nume celebre ca U2, Robbie Williams, Lenny Kravitz, Manic Street Preachers, Jean Michelle Jarre sau Offspring. De asemenea, muzica celor de la Apollo 440 a putut fi auzit pe coloana sonora a numeroase jocuri si filme, printre care si "Gran Turismo 4", "FIFA 2000", "S.W.A.T.", "Spider Man", "Gone in 60 Seconds".

Bazele Apollo 440 (Apollo Four Forty) au fost puse in 1990 de fratii Trevor si Howard Gray, lor alaturandu-se mai apoi Noko si James Garner. Cel din urma a parasit trupa dupa inregistrarea primului album, "Millennium Fever", lansat in 1995. Inca de la debut, Apollo 440 s-a impus in topurile pop-dance din intreaga lume datorita sound-ului unic, un mix original de sonoritati rock, big beat si techno. Doi ani mai tarziu, Apollo 440 si-a reconfirmat pozitia pe scena muzicii electronice cu albumul "Electro Glide in Blue", urmat in 1999 de "Getting High in Your Own Supply" si de "Dude Descending a Staircase" in 2003.

Beat Factor: Ce ati mai facut in ultimul timp?

Apollo 440: Ne-am luat liber, am redecorat studio-ul, dupa multe dispute despre ce culoare sa folosim. Am ales camuflajul armatei britanice si arata foarte cool.

Beat Factor: A trecut ceva de cand ati lansat ultimul album. Aveti planuri noi pentru viitor?

Apollo 440: Am facut un tur fantastic, care a cuprins 7 orase din Ucraina si am avut show-uri in fata a mii de oameni, in locatiile principale. Cum am ajuns acasa ne-am dus direct in studio, Apollo Control in Kings Cross, sa inregistram un nou album. Verificati Odesa Dub Step de pe pagina de MySpace.

Beat Factor: Sunteti niste veterani pe scena muzicii electro/pop. Cum suna un show Apollo 440 astazi?

Apollo 440: Este incredibil sa obtinem un raspuns atat de bun la gig-uri, pentru piese vechi de cativa ani, o eternitate in comparatie cu evolutia muzicii dance din ultimul timp. Show-urile de acum sunt pe de-o parte piese vechi si cunoscute, cat si piese noi.

Beat Factor: Cum se prezinta pentru voi scena muzicii dance de astazi?

Apollo 440: Cand am pornit cu un outfit techno, scena era destul de mica. Trebuia doar sa duci un promo record la cativa oameni cheie si gata. Acum scena este atat de diversificata, atat de multi DJ-i, atat de multe posibilitati de promovare, este foarte greu sa iesi in fata. Noi stiluri apar in fiecare saptamana, majoritatea bazate pe old style. Tehnologia pe care toata lumea o foloseste este atat de standardizata si accesibila incat este greu ca sound-ul tau sa fie diferit fata de altii. A fost o experienta de neuitat cand lucram la piese noi, pentru ca in fiecare zi incercam sa scoatem lucruri diferite din tehnologia care nu era programata sa faca atatea.

Beat Factor: Cum va vedeti ca formatie astazi?

Apollo 440: Apollo 440 a incercat mereu sa gaseasca sound-uri noi si cai fresh pentru a asculta piese mai vechi. Stilul mixurilor arata clar ca nu am facut parte din nici o scena pentru prea mult timp. Oamenii de azi par mult mai deschisi stilurilor diferite de muzica.

Beat Factor: Ce altceva va tine ocupati?

Apollo: Lucram la noul nostru album. Noi il numim The Futures What It Used To Be.

Inca ascultati piese proprii mai vechi? Este ceva ce ati putea imbunatatii?

Apollo 440: Inca sunt entuziasmat pentru primul nostru vinyl si single-ul Lolita, care este un hardcore foarte zgomotos si-mi amintesc cat de bine s-a simtit in Liverpools Quadrant Park Rave Club, unde a fost considerat imn toata noaptea. Inca suna fantastic.

Beat Factor: Ati avut un succes incredibil in ultimii ani, cu piese precum Aint Talkin bout Dub, Lost in Space, Stop The Rock si Heart Go Boom. Ne asteptam la un come back Apollo 440?

Apollo 440: Da, Apollo 440 o sa revina in forta. Viitoarele piese si show-uri vor fi conduse vocal de Ewan MacFarlane, prima aparitie a sa a fost in piesa Electro Glide In Blue, acum este full time la noi.

Beat Factor: Sunteti pentru prima data in Romania, ce pregatiti pentru BestFest?

Apollo 440: Stim ca avem multi fani in Romania, care ne-au asteptat prea mult. We will rock.


Comenteaza
Popup detector