Interviu cu Alien Pimp - Bass | Spirit | Character


Interviu cu Alien Pimp - Bass | Spirit | Character
TAGS:
alien pimp 


Imi imaginam ca sa fii pe scena si lumea sa se sparga pe muzica iesita din tine trebuie sa fie o senzatie divina. Si de multe ori mi-am dovedit apoi ca am avut dreptate, poate fi next level shit!

Cine nu este inca familiar cu numele Alien Pimp s-ar putea spune ca a locuit intr-o grota in ultimii zece ani sau ca nu prea a acordat atentie scenei romanesti de muzica electronica. Prezent aici inca de la inceput, Alien Pimp este astazi unul dintre DJii si producatorii pe care nu ne este teama sa ii numim 'veterani'.


Co-fondator al proiectului muzical NSK (Natural Soft Killers), fondator al casei de discuri DubKraft Records, DJi cu sute de gig-uri la activ si numeroase EP-uri lansate atat la propriul label cat si la alte case de discuri precum Cylon, Modulate si Translation, Alien Pimp a trecut prin (aproape) toate.


Pentru a nu fi si BeatFactor acuzat de faptul ca a trait intr-o grota in ultimii ani, desi este posibil sa fie adevarat, mai jos puteti citi un interviu cu Alien Pimp.


Beat Factor: Cine este Alien Pimp?


Alien Pimp: Silviu Costinescu, un baiat nascut si el tot in Pantelimon, ca alti baieti. Doar ca am avut mai multe pasiuni.


Beat Factor: Cariera ta muzicala este destul de vasta si inceputa de timpuriu. Pentru a nu pierde ceva important, sa o luam cu inceputul: Radio Nova 22, la varsta de 14 ani. Poveste-ne cum era pe atunci scena muzicala, cat de dificil / usor era sa faci rost de muzica in Romania?


Alien Pimp: 1990 dude, de unde muzica in Romania?! Am avut mega-noroc ca m-au “adoptat” cei de la Nova22, aveam 1-2h de emisiune pe saptamana si cred ca eram cam in fiecare zi acolo sapand prin arhiva de muzica donata de Nova Paris; apoi prin arhivele colegilor. Ce puteai sa gasesti pe acolo… !!! Apoi au venit casetele piratate de polonezi si bulgari, soulseek.


Astia de prin Banat / Transilvania treceau destul de usor la unguri, mai gaseau cate ceva, eu nu puteam sa visez la asa ceva din motive geo-financiare. Cand au aparut la noi primele carduri de plati internationale aveam deja niste ani in campul muncii, dar magazinele de muzica de afara tot nu vroiau sa trimita in Romania pentru ca ai nostri erau tari la carding si ii rupeau pe micutii comercianti online.


Beat Factor: La scurt timp dupa, ai inceput sa produci muzica electronica. Ce anume te-a influentat sa faci asta? A fost cineva / ceva care sa-ti dea un imbold?


Alien Pimp: Daca imi place ceva foarte tare, mor sa fac si eu. Nu dorm bine daca nu mi-o incerc. Comentand tone de muzica misto prin radiouri e si mai frustrant / stimulant. Imi imaginam ca sa fii pe scena si lumea sa se sparga pe muzica iesita din tine trebuie sa fie o senzatie divina. Si de multe ori mi-am dovedit apoi ca am avut dreptate, poate fi next level shit!


Alien Pimp - Zen Knowledge Studio Mix - kmag.co.uk by Alien Pimp


Beat Factor: Absolvent al Scolii Superioare de Jurnalism, ai cochetat cativa ani si cu diverse joburi in mass-media. Ce experiente inedite ai trait, ca jurnalist?


Alien Pimp: Am aparut in baritai poza pe pagina 1 de la ProSport langa Hagi. Eu eram doar in trecere, cu munca. Dar n-am cochetat, cu scurte pauze, am fost in poveste aproape 15 ani, aveam si cate doua job-uri in acelasi timp, toate in media. Multe tampenii am vazut, si mai multi tampiti, ca am avut treaba si cu zona politica, dar nu multe faze de povestit cu placere nepotilor.


Beat Factor: Sarim in prezent, la albumul de debut “Thisfollowingmusicdotcom”, lansat in 2009 la Dubkraft Records. Materialul este mai mult decat un album, un intreg produs multimedia. Ce ne poti spune despre acest album?


Alien Pimp: Mi-am facut mendrele. Sorry daca nu suna suficient de doct sau de dramatic, dar asta e. Si am vrut sa vad cat pot exploata mediul digital / online, numai cu puterile mele si fara investitii, ca nu era de unde. A iesit un pachet destul de interesant si elocvent zic eu. Iar altii mai buni, daca si-ar bate capul, ar putea s-o faca si mai bine.


Alien Pimp - Chillcore Mix by Alien Pimp


Beat Factor: Legat de acest material, spui ca “albumele muzicale nu mai sunt ce erau odata”. Ce intelegi tu printr-un album?


Alien Pimp: O zic in sensul ca suntem in anii 2000, tehnologia e iedera pe noi, din ce in ce mai multa lume intelege deja ca, la ocazii speciale, cum ar fi un album, putem sa facem mai mult decat un tracklist si o coperta; putem sa contribuim mai mult la subiectul abordat, daca tot ne dam persoane creative. Nu trebuie scamatorii si extravagante, ideile cele mai bune sunt si cele mai simple. Cand / daca o sa am resursele necesare o sa ma explic mai bine.


Titlul e o simpla descriere a continutului: muzica care te bantuie placut. Nu cer scuze pentru cacofonia naturala! “dotcom” se cerea in titlu pentru ca e un pachet online, creat in si pentru online. Si impreuna formeaza adresa la care gasesti materialul.


The Dark & Light Myth from Alien Pimp on Vimeo.


Beat Factor: Conform discografiei tale, acest album apare dupa 13 ani de cand ai inceput sa produci muzica electronica. De ce atat de tarziu?


Alien Pimp: Am mai incercat unul cand nu eram pregatit pentru asta, apoi am mai crescut si am invatat despre rabdare. Inca mai exersez. Oricum, discografia e cazierul nostru, trebuie sa ai mare grija ce delicte iti apar acolo, eu nu sunt multumit de unele din faptele mele si as vrea ca asta sa nu se mai repete. Asa ca mai bine mai tarziu.


Beat Factor: Esti proprietarul label-ului DubKraft Records. Care este crezul artistic al acestei case de discuri?


Alien Pimp: Am pus in clar si pe noul nostru site, dubkraftrecords.com, ca sa nu incapa echivoc: “Bass | Spirit | Character” Aici chiar un prea mai vad loc de discutii. Din nou, lucrurile bune sunt si simple de obicei.


Alien pimp - Electronic Explorations 046 mix by Alien Pimp


Beat Factor: Pentru cine este mai putin familiarizat, ne poti spune ce reprezinta conceptele “cinematic drum and bass” si “cinematic dubstep”?


Alien Pimp: Daca ai un contrast ok la monitor, pe coperta de la “Cinematic Drum’n’Bass Vol.1” poti citi precizat discret: “You need to close your eyes to see the artwork”. Cam despre asta e vorba: E tare si cu audio-vizualul, dar cum e cand urechea iti da si vizuale?!


Beat Factor: Momentan esti stabilit in Barcelona, Spania. Cum e viata acolo?


Alien Pimp: Imprevizibila, nesigura, inspirationala si lipsita de smogul ala psihologic din atmosfera de la noi. Se poate si mai bine oricum. Un mare plus primeste Barcelona pentru cantitatea de talent pe metrul patrat!


Beat Factor: Se poate spune fara nicio indoiala ca in Romania, experienta te recomanda drept un veteran. Din punctul tau de vedere, ce lipsuri are scena romaneasca muzicala si cea de club?


Alien Pimp: Nu ma bag in discutia asta pentru ca lumea e sensibiloasa si nici n-are rost sa-mi dau prea multa importanta. Oricum, nu mi se pare rau deloc in comparatie cu alte locuri. Intrebarea mea e : mi se pare mie sau lumea iese din ce in ce mai putin pentru muzica si din ce in ce mai mult pentru lucrurile care se gasesc in jurul muzicii? Oricum, n-am pastrat contactul asa cum mi-as fi dorit.


Beat Factor: Care este cea mai mareata realizare profesionala de-a ta, cu care te mandresti?


Alien Pimp: Catalogul DubKraft! Nu e perfect, nu e fara gauri, dar dupa 25 de releasuri, cateva si pe vinyl, considerand de unde venim si tot contextul, io zic ca n-o sa rada nepotii de mine.Beat Factor: Muzical vorbind, la ora actuala Alien Pimp inseamna atat dubstep, drum and bass, cat si techno sau electronica. Cum faci tranzitia intre stiluri?


Alien Pimp: Am inceput sa le ignor. Cum zicea si “poetul”: “Style Is A Cage”. Si e si o prosteala invechita si sterila de acum sa o arzi mono asa. Dup-aia sa mai si vorbesti numai in etichete d-astea, ca un text generator. Daca stii aproximativ bpm-ul si vibe-ul piesei stii tot ce ai nevoie sa stii, restul sunt doar motive de discutie pt oameni care n-au despre ce vorbi.


Beat Factor: In ce artisti / label-uri / directii muzicale crezi?


Alien Pimp: In artistii care-si pun sufletul in palma si pe care ii arde pe dinauntru. Tehnologie are toata lumea acum, directii putem sa inventam in fiecare saptamana, cred ca diferenta se va face curand in functie de cat jar ai in tine.


Beat Factor: Ce background muzical ai?


Alien Pimp: Autodidact jumate, restul – ce s-a mai putut fura de pe la altii mai tari. Mai am o tona de aflat. Dar compensez cu jarul :)


Beat Factor: Ce inseamna, din punctul tau de vedere, un DJ bun?


Alien Pimp: Un DJ despre care oamenii misto spun mai mereu “a meritat!”. Unii termeni nu pot fi definiti obiectiv, dar asta e si poanta.


Eastechnorganic Mix - Sept 2005 by Alien Pimp


Beat Factor: Ce artisti fresh astazi pe scena le poti recomanda cititorilor (atat romani, cat si straini)?


Alien Pimp: DubKraft exact asta face de obicei, propune variante de raspuns la intrebarea ta, daca nu as crede in ele, nu mi-as pirede vremea. Asa ca recomand artistii DubKraft. Si inca vreo suta de mii.


Beat Factor: Cu ce altceva, in afara de muzica, isi mai ocupa timpul Alien Pimp?


Alien Pimp: Mai tot ce fac e music related sau art related si tot ce-mi doresc e sa pot sa ma autosustin in felul asta. Daca reusesc, promit sa contribui la venirea pe lume a unui mare volum de frumos!


Beat Factor: Care este etimologia numelui Alien Pimp?


Alien Pimp: Primele incercari facute sub numele asta erau in zona house, melanjata cu tot soiul...deci era nevoie de ceva futurist, glam, dar glam mai din cartier ca de acolo vin. Si destins, ca nu-mi plac oamenii care se iau prea in serios. Alien Pimp a aparut ca o optiune destul de evidenta in situatia data. Apoi s-a lipit repede si nu avea rost sa mai umblu acolo doar ca sa pozez mai matur sau mai dark. Cine are treaba sa ma asculte, ma va asculta pana la urma sub orice nume.

Comenteaza
Popup detector