Interviu cu Adrian Eftimie


Interviu cu Adrian Eftimie
TAGS:
Adrian Eftimie  interviu  DJ 


Nu trebuie evitata nici o petrecere la care au ocazia sa puna, indiferent ca sunt bani sau nu sunt bani

Adrian Eftimie, unul dintre cei mai populari DJ-i romani de cativa ani incoace, a acordat recent un interviu pentru Beat Factor, in care vorbeste despre importanta popularitatii si a expunerii pentru DJ-i, despre noile trand-uri muzicale abordate de artistii romani si despre planurile sale de viitor.


Beat Factor: Salut! Cu ce iti umpli timpul in ultima vreme?

Adrian Eftimie: Salut ! Studio in mare parte, OneFm, unde am emisiune zilnic de la 15:00 – 16:00 si joia de la ora 21:00. Si mai trebuie sa recunosc ca de 2 luni sunt fan bicicleta mea :))

Beat Factor: Ai lansat recent “Black Sea Coast”, piesa ce apare pe compilatia Groove Exploitation volume 1. Un tribut adus litoralului romanesc?

Adrian Eftimie: Piesa a fost produsa in septembrie 2008, exact dupa ce s-a terminat perioada de pe litoral, eram in studio cu Mihai Popoviciu (omul care m-a ajutat/invatat cel mai mult in ceea ce priveste productia muzicala) si am avut cateva idei, cu ajutorul lui Mihai le-am pus in “practica” deci…da, se poate spune ca am fost inspirat de litoralul Romanesc.

Beat Factor: Cum te simti ca fiind unul dintre cei mai populari DJi romani?

Adrian Eftimie: Am muncit foarte mult si o fac inca cu mare placere si pasiune, este un sentiment frumos si in acelasi timp este ca o rasplata pentru munca mea.

Beat Factor: Cat de relevanta este pentru cariera ta aceasta popularitate castigata?

Adrian Eftimie: Este foarte importanta pentru mine dintr-un anumit punct de vedere, ma motiveaza psihic sa-mi fac treaba cum pot mai bine si ma impinge din ce in ce mai mult in studio.

Beat Factor: Ce parere ai despre acest nou trend muzical (afara este descris ca o punte intre minimal house si tech-house) adoptat de catre romani?

Adrian Eftimie: Dupa parerea mea acum se produce foarte mult house si de asemenea se “canta” tot house, asta ma bucura si imi ofera prilejul de a strecura in seturi piese foarte vechi pe care o sa le am intotdeauna in geanta, cum ar fi: Inland Knights – Foot & Mouth deci…am o parere FOARTE buna.

Beat Factor: Care crezi ca mai este functia unui DJ astazi?

Adrian Eftimie: Nu cred ca s-a schimbat ceva si nici nu cred ca o sa se schimbe vreodata, dj-ul a fost si este un entertainer, este drept, pe vremuri se punea muzica si se vorbea la microfon in acelasi timp, acum nu se mai vorbeste, poate doar asta s-a schimbat, dar dupa parerea mea, daca simti publicul, nu mai ai nevoie de microfon.

Beat Factor: Ne poti povesti ceva comic din viata de DJ din ultima vreme?

Adrian Eftimie: Nu stiu cat de comic este dar, acum cateva luni mixam in Iasi intr-un club renumit, la un moment dat niste „oameni” au inceput sa se impuste (la propiu) in partea cealalta a clubului, faza este ca eu nu vedeam si aveam impresia ca imi sare cd-ul sau piesa care canta avea niste efecte pe care nu le auzisem in viata mea ! In scurt timp mi-am dat seama si am oprit muzica...

Beat Factor: Crezi ca se pot castiga bani din muzica electronica astazi?

Adrian Eftimie: Eu zic ca da, eu fac asta din pasiune dar de ceva vreme incoace am inceput sa castig si bani, tot din pasiune o fac si acum, doar ca, acum mai castig si bani, ceea ce mi se pare foarte ok. Cu multe productii scoase, iarasi, se pot castiga bani. Important este sa ai rabdare si sa muncesti mult, este o piata foarte vasta si doar prin munca cred ca poti ajunge undeva. Publicul este acum foarte selectiv si foarte elevat, nu mai face compromisuri (daca intelegi ce vreau sa spun :) )

Beat Factor: O parte din cititorii Beat Factor folosesc excesiv de mult termenul “cocalar”. Avem „cocalari de club” sau e doar in imaginatia noastra? Ce inseamna „cocalar”?

Adrian Eftimie: Chiar imi place interviul asta, vrei sa-l stricam acum pe final ? cred ca stim cu totii raspunsul la intrebarea asta...

Beat Factor: Ce asteptari ai astazi de la clubbing-ul din Romania?

Adrian Eftimie: Scena clubbing Romaneasca este din ce in ce mai prezenta afara si invers, in acest moment mi se pare ca „stam bine” ca sa zic asa, deci, tot inainte :)

Beat Factor: Ce DJi romani cu potential ai descoperit in ultimul timp ?

Adrian Eftimie: Destul de multi, Vlad Dumitrescu, Suciu, Cally (Craiova), etc, etc, etc...

Beat Factor: Cat de importanta este imaginea si marketingul pentru succesul unui DJ in Romania?

Adrian Eftimie: Foarte importanta, nu doar in Romania, peste tot, Succesul inseamna, multa munca si un marketing bun, orice set inregistrat si pus pe net conteaza, orice poza sau filmare de la o petrecere iarasi, conteaza, site-ul, myspace-ul, facebook-ul, toate isi au rostul lor, dar foarte important este si managerul care te reprezinta, la randul lui si el are o contributie importanta vizavi de marketing.

Beat Factor: Ce piese iti mai bantuie prin case la ora actuala?

Adrian Eftimie: Nu o sa stau sa insir piese pentru ca am multe care imi plac in acest moment, cred ca de referinta pentru geanta mea :) este ultimul MOONHARBOUR, COCOON, QUARTZ REC, CECCILE, VIVA MUSIC, etc

Beat Factor: Ce ponturi / sfaturi ai pentru Djii debutanti de astazi?

Adrian Eftimie: Asa cum am spus intotdeauna, multa munca si expunere, nu trebuie evitata nici o petrecere la care au ocazia sa puna, indiferent ca sunt bani sau nu sunt bani, indiferent daca, crezi sau nu ca faci warm-up pentru un dj cu care nu te potrivesti, etc EXPUNERE ! asta conteaza, evident multa munca si incredere de sine.

Beat Factor: Votezi la alegerile europarlamentare?


Adrian Eftimie: Nu ! Nu le am cu politica si imi este frica sa nu votez gresit, mai bine ma abtin.


Beat Factor: Ce alte noutati / stiri ai pe care ai vrea sa le impartasesti cu cititorii?

Adrian Eftimie: In scurt timp, proiectul „Adrian Eftimie / Proof” v-a lansa primul EP, piesele ZeroZeroUnu si ZeroZeroDoi alaturi de remixuri facute de Alex Celler si Jose Armas.

Comenteaza
Popup detector