Interviu Funkagenda despre Toolroom Knights CDMix


Interviu Funkagenda despre Toolroom Knights CDMix

Sunt o multime de producatori care fac piese incredibile, iar oamenii sunt tot mai curiosi sa asculte. In acelasi timp, multa muzica este groaznica, dar reuseste sa se ascunda sub un val

Pe 9 noiembrie 2009 va aparea pe piata cel mai nou CD mix marca Toolroom, intitulat Toolroom Knights, si va fi mixat de Funkagenda. Artistul a reusit sa produca un mix eclectic si chiar diferit de ceea ce a facut pana in acest moment. Mai multe despre asta gasiti in aceasta stire.


Mai jos va puteti delecta cu un interviu Funkagenda in care vorbeste despre acest CD mix si nu numai.


Ce abordare ai avut in ce priveste realizarea mixului pentru Toolroom?

Am verut sa face ceva ce reflecta intr-adevar sound-ul meu ca DJ, dar in acelasi timp sa nu ilustreze doar muzica strict pentru club. Cred ca am reusit sa balansez bine intre cele doua. Este o selectie draguta in mix.

Toolroom are o reputatie bun in ce priveste CD Mix-urile. Cum te simti ca ai avut sansa sa contribui la aceasta serie?

Sunt onorat si banuiesc ca orice alt artist ar fi fost. Ma bucur ca au vrut sa ma puna la carma acestei calatorii si au avut incredere ca voi merge in directia corecta.

Cum ai descrie sound-ul acestui mix?

Ei bine, discul unu este orientat mai mult catre muzica de ascultat. E genul de mix pe care vrei sa-l asculti. Incepe foarte deep si apoi se construieste catre un ritm agresiv. Discul doi este reprezentativ pentru ceea ce mixez in seturile din club. Cred ca, de fapt, e ca si cum ai ingloba doua ore de club mix in 75 de minute.

Cum ai selectat piesele?

Haha, a fost un proces foarte indelungat. Intreaba-l pe George de la licente. Este mult mai compact decat celelalte CD-uri pentru ca am folosit multe instrumente decat pe alte CD mix-uri. Sunt multe lucruri care nu au ajuns din pricina licentelor. A fost destul de dificil.

Consideri ca politica ta muzicala ca DJ este reflectata corect?

Categoric! Cred ca o multimime de aspecte ale sound-ului meu sunt acoperite si oamenii pot vedea laturi diferite ale muzicii, de exemplu, piesele mai deep de pe primul mix pe care in mod normal nu le-as mixa. Cred ca oamenii vor fi surprinsi.

Diversitatea a fost un concept demn de explorat pentru tine legat de acest mix?

Nu a fost prea multa explorare, pentru ca oricum ascult muzica foarte diversificata. A fost mai mult ideea de cum sa potrivesc totul exact asa cum vroiam.
Ce parere ai despre scena house din momentul de fata in ce priveste calitatea muzicala a produselor?

Unele sunt excelente. Sunt o multime de producatori care fac piese incredibile, iar oamenii sunt tot mai curiosi sa asculte. In acelasi timp, multa muzica este groaznica, dar reuseste sa se ascunda sub un val. Fara nume, totusi. Cred ca muzica mea nu se incadreaza in niciuna dintre aceste categorii. Este doar genul de muzica pe care poti dansa.

In preajma lansarii noului album, cum mai stai cu gig-urile?

Sunt foarte aglomerat. In acest moment zbor catre Tokyo si mai apoi ma voi intoarce in studio inainte sa plec in Rusia si Polonia. Nu-mi amintesc ultimul weekend liber pe care l-am avut. In decembrie am turneu in Statele Unite, pe care abia il astept, si in acelasi timp sunt incantat ca de Revelion 2010 voi mixa in Londra.

Ai ceva show-uri pe care le astepti in mod special?

Aniversarea de 3 ani a Toolroom Knights de la Ministry of Sound din Londra. Planuiesc ceva foarte special pentru acest eveniment.

Ce preferi mai mult? Vinil sau CD?

Niciuna dintre variante. Folosesc Ableton Live 8 si Akai APC40 cu 2 CDJ-uri in paralel.

Clubul preferat in care sa mixezi?

Pasha NYC sau Space Ibiza. La terasa Space, evident. Apoi, pe locurile urmatoare ar fi Miami + Ministry of Sound.

Producatorul favorit din acest moment?

ThreeSixty sau Adam Shaw. Imi place foarte mult si Broombeck + Siwell. Toti produc lucruri foarte bune.

Arma secreta din case-ul tau?

Un pistol cu aer comprimat, calibrul .44. :)

Care a fost cea mai urata experienta din cariera ta de DJ?

Cand obisnuiam sa beau foarte mult aveam show-uri de-a dreptul socante. Unul in Anglia, unul in Irlanda. Nu m-am simtit niciodata mai prost ca atunci. In acele momente am renuntat la acel stil de viata si mi-am promis ca nu voi mai mixa asa niciodata.Comenteaza
Popup detector