un regizor nebun si dragostea mea pentru el
15 Aprilie 2009 | whatever_expert

am sa incep blogul cu o mare portie personala de film.  am o nevoie acuta de o pauza din scena muzicala-clubbing. prea mult noroi in ultimul timp.

vi-l prezint pe jim jarmush. il iubesc. pur si simplu il iubesc si dupa ce ii vad cate un film am o senzatie foarte misto, ca si cum au trecut cele mai cu folos 2 ore din viata mea. e american si e nebun. a facut multe filme alb-negru. imi plac la nebunie cadrele sale fixe, foarte desenate, cu multe simetrii si motive vizuale care apar, se ascund, revin, le regasesti. iti raman lipite in minte. aici "coffee and cigarettes" e piesa de rezistenta.

jarmushul meu preferat e "down by law". ii ador teatralitatea, subiectul stupid de simplu si dialogurile de milioane. si evident il ador pe roberto benigni. sa nu uitam si coloana sonora, orginala, scrisa de john lurie si tom waits - ceilalti doi actori principali alaturi de benigni.

jarmush isi alege actorii conform unui algoritm total nebun. jarmush e pur si simplu in afara oricaror norme cinematografice.

Un super interviu - monolog cu jarmush despre muzica in film si alte aventuri:

http://www.youtube.com/v/ECDpE4DLzGI&hl=en

Va mai spun doar ca 2009 ne va aduce un nou film regizat de jarmush, numit The Limits Of Control.

filmografia lui jim jarmush - http://www.imdb.com/name/nm0000464/

 

ps: - in 2009 vom avea si un nou film al lui Almodovar. semne bune vara are.

 

 

 



Postata in:  film

Comenteaza

Nume*


Email*


Url


Comentariu*


Cod de securitate

Cod

Comentarii


16 Aprilie 2009 | doiank

Un regizor cu personalitate omul asta. cat despre almodovar, filmul a aparut deja, se cheama Los Abrazos Rotos si e din nou un film genial marca Almodovar. I trully recommend it :)
raspunde la acest comentariu

19 Aprilie 2009 | real_drum

coffe & cigarettes beton - recomand
raspunde la acest comentariu

Popup detector