Vechi vs. Nou
18 August 2009 | Arwen

Intotdeauna a existat o mare prapastie intre lucrurile vechi si noi. Si nu ma refer la conflictele dintre generatii sau chestii de genul. Nu. Se pare ca, desi traim in epoca inovatiei, devenim "alergici" la ce e nou. Cum am ajuns la concluzia asta? E simplu. Tot mai des auzim/spunem/gandim ca "atunci" era mai bine/mai frumos/mai interesant ca "acum". De ce localul X arata mai bine mai inainte? De ce noul album al formatiei Y nu se ridica la nivelul asteptarilor noastre? De ce noul solist e mai putin bun decat cel vechi? De ce vara trecuta a fost mai frumoasa ca vara asta? DE ce regretam mereu "good ol` times?". Am ajuns oare la un nivel unde suntem incapabili sa mai acceptam ceva nou? Nu ne mai putem acomoda asa usor? Adica pe masura ce tehnologia evolueaza... creierul uman se retrage? Stiu ca intrebarile astea sunt retorice, dar noi chiar am uitat sa pretuim prezentul, viitorul, plangand din ce in ce mai mult trecutul si ceea ce a fost odata?



Nume*


Email*


Url


Comentariu*


Cod de securitate

Cod

Comentarii


21 August 2009 | Geox

nu cred k e vorba de asta ...poate lumea (romanii ca de ei vb) isi aduce aminte de vremurile cand erau mai tineri , mai cu bunastare si le regreta . Probabil k dupa o perioada de acomodare vor zice acelasi lucru si de chestiile noi SI ORIGINALE !
raspunde la acest comentariu

26 August 2009 | petre.tudor

eu cred ca mereu lucrurile vechi au fost areciate la fel de mult ca si azi. asta nu e o caracteristica a modernitatii, ci doar memoria selectiva a fiecarei persone. majoritatea amintirilor sunt amintiri placute, iar amintirile neplacute sunt mai greu accesibile
raspunde la acest comentariu

Popup detector