Interviu: Logan versus Turntable Science
09 Noiembrie 2009 | real_drum

 Pe Turntable Science i-am ascultat prima si singura oara anul trecut, in deschidere la Kid Koala. Cat despre Logan, personal il consider unul dintre cei mai imprevizibili si cu coa.e DJ.i pe care ii gasesti acum pe "scena locala". Ambele acte artistice au un minunat old school flavor.

In timpul sfintei "reviste a presei" internautice, dau peste un interviu foarte misto cu Logan si Dox & Undoo de la Turntable Science, pe fgm. 

"Logan: Cred că în România, în anii 2000, DJii nu cumpărau muzica, ci o furau. În Anglia, cluburile nici nu aveau CD playere. A durat încă vreo trei ani din 2002 ca să apară și acolo, dar oamenii care obișnuiau să cumpere discuri au continuat să o facă pentru că muzica sună mai bine când o cânți de pe un disc. Și de asemenea este și o artă în djing de care voi sunteți clar foarte pasionați. Eu nu fac scratchuri pe seturile mele sau nimic de genul ăsta, dar prefer să pun de pe vinil și nu de pe CD."

Dox: Avem o piesă în care folosim un sample dintr-o piesă de jazz românească, destul de veche. Nu folosim multe melodii românești pentru că sunt majoritatea populare și nu se potrivesc cu stilul nostru. Cred că am avut la un moment dat piesa aia cu țambalul, care e un instrument specific pentru estul Europei, un sunet specific balcanic.

Logan: Îmi place țambalul, are un sunet foarte bun. Vecinii mei de deasupra sunt țigani și ascultă muzică tradițională toată seară, mult țambal și vioară.

Dox: Muzica tradițională țiganească e ok, dar amestecată cu turcisme sau grecisme iese ceva… poate ai auzit de manele.

Logan: Nu crezi că manelele au o atitudine cumva hip-hop?

Dox: Nici vorbă.

UNDOO: That’s the hip hop attitude.

Logan: Asta spuneam, mi se par asemănătoare.

Dox: Nu mă înțelege greșit, nu sunt rasist, dar trăiesc în Romania și stiu ce se întamplă cu oamenii ăștia.

Logan: Nu crezi că manelele vin tot din stradă?

Dox: Asta cam așa e… Dar mai bine ne zici de tine.

Logan: Ce stil pun? Da, nu știu, oamenii mă întreabă asta de mult și n-am găsit niciodată un raspuns bun. Am început să pun muzică în 1989 și am trecut prin multe stiluri și influențe. Oamenii își impun niște bariere de obicei și fiecare disc sună la fel. Eu nu sunt așa, nu pot să ascult același sunet tot timpul. Cum faceți voi, am auzit „I’m a man”, influențe rock, influențe funk. Sunetul meu a început să se dezvolte 10 ani mai târziu odată cu muzica electronică, sintetizată. A fost primul stil de muzică de care m-am interesat. Când auzeam sunetele nu puteam să le asociez cu nimic. Dacă aud un pian, îl asociez cu un pian, dar muzica electronică n-o puteam lega de nimic.

Spre norocul meu, când aveam 18 ani a apărut acid house și a fost o perioadă bună pentru a evolua. Pentru mine a fost atitudinea aia de „creează ceva”, organizează o petrecere, fuck the system, era punk-rock și atitudinea aia a rămas cu mine până acum. Ar trebui să am o slujbă și o familie, dar poate că n-ar trebui…

povestea integrala aici - http://freshgoodminimal.ro/?p=2199



Nume*


Email*


Url


Comentariu*


Cod de securitate

Cod
Popup detector