Biografie Tone

  • Rate

Genuri muzicale:
DubstepElectronica / VADeep House

Artisti similari:
Herodot  Marika  Miss I  Andy Votel  Apparat  Alex Linte  Seth Troxler

Tony031R reprezinta unul dintre numele promitatoare din spectrul DJ-ilor din Romania, cu un trecut activ din punct de vedere muzical si al dezvoltarii scenei de profil din tara. Antonio Nartea, nascut in Bucuresti in 1988, a luat prima oara contact cu muzica electronica in 2002 pornind de la sound-ul unor artisti ca The Crystal Method, Orbital, FSOL, The Orb, Asian Dub Foundation, Overseer, DJ Shadow, Monkey Mafia, Leftfield, Ludovic Navarre sau DJ Spooky. In 2003 a inceput sa frecventeze evenimentele de profil din capitala, in acelasi an descoperind sound-ul drum&bass prin intermediul unor label-uri ca Good Looking Records sau Metalheadz. Dupa o perioada lunga de research, in 2005 a avut prima tentativa de implicare in cadrul dezolvarii scenei prin intermediul unui forum Electrovision Events & Urban Culture, a carui activitate s-a mentinut aproape 2 ani.

Din 2005 incepe sa redacteze articole, recenzii si cronici de profil, sa se implice in activitati de promovare a evenimentelor din capitala si ii cunoaste pe Miki Biris, Tomasan si VRT care il vor sustine in evolutia din urmatorii ani. In 2006 face trecerea de la drum&bass la dubstep si adiacentele sale. Interesul fata de bass music va creste exponential pana in toamna anului 2007, cand, devine co-fondator al primului portal exclusiv dubstep din Romania, Dubstep.ro si alaturi de TRG si Alien Pimp incepe sa puna bazele scenei dubstep in Romania. In iarna 2007 organizeaza alaturi de Tomasan primul party exclusiv dubstep din Romania si primul eveniment sub egida Dubstep.ro si la cateva saptamani dupa acesta sustine primul DJ set in capitala alaturi de VRT si Tomasan.

In 2008 si 2009 dezvolta latura organizatorica a Dubstep.ro incepand sa organizeze alaturi de Yazee.ro evenimente dedicate in totalitate muzicilor cu bass. Invita in premiera in Romania nume ca Boc, Whistla, Caspa, Loefah sau MC Sgt. Pokes si in paralel se implica in dezvoltarea unui nou brand - Hey! Events, colaboreaza cu alti promoteri precum Tralala Events, Get Messy, Up2 sau Sound & Image Events si continua sa scrie articole pentru Dubstep.ro, DubstepXclusive sau High Definition Music.

Mixeaza in decursul a 2 ani in locatii ca Fabrica, Setup, Suburbia, Expirat, The Other Side, Mash-Up, Baraka, Cetatea Brasov, Gothic, Kabinet, Platinium, Shire, Irish Music & Pub, X-Cave, Base Shop. Este parte a line-up-ului alaturi de artisti internationali ca Loefah & Sgt. Pokes, Caspa, Tes La Rok, Al-Haca Soundsystem, Invasian Krew Killah (ex-Asian Dub Foundation), Etnik & Fuzz, Corn Flex, Boc si artisti locali ca TRG, Seb, Alien Pimp, Tomasan, VRT, Suie Paparude, Aria Urbana, WRK, Acqzuel, Whiteroly, Dropdread, Addo, Dan Bazix, Phoneme, Goblin, Bully, D-Laid, Reash, Alez, Amon, Unlocka, Techline si multi altii.

Seturile semnate Tony031R iau adesea forma unor showcase-uri ale genurilor abordate, accentul fiind pus pe o selectie cat mai complexa, across the board de la deep la dancefloor pe o arie a subgenurilor si adiacentelor de la dub-techno, bristol, dubstep pana la oldschool garage, 2-step, future garage, uk funky sau 4/4. Cativa dintre artistii de la care primeste influente si care se pot gasi mereu in seturile sale: 2562, Martyn, Scuba, Marcel Dettmann, Shed, Surgeon, Untold, Ramadanman, Appleblim, Peverelist, Pinch, TRG, Skream, Caspa, Mala, LD, Kode9, El-B, Zed Bias, Whistla, Baobinga si multi altii.

Myspace: http://www.myspace.com/tony031r

Site: http://www.dubstep.ro si http://tony031r.wordpress.com si http://heyevents.wordpress.com

Booking & Contact: tony@dubstep.roPopup detector