Biografie Phonique

  • Rate

Genuri muzicale:
Electro-HouseElectro

Artisti similari:
Apparat  Seth Troxler  Alexandru Jijian  DJ Logan  Camil  Four Tet  Snuff Crew

Se poate spune ca Michael Vater alias Phonique era n plina ascensiune la mijlocul anilor 90, atunci cnd putini oameni din Berlin se puteau lauda cu asta.
Petrecerile sale de mare succes i-au deschis drumul n a deveni una din cele mai iubite figuri ale vietii de noapte din Berlin. La nceput organiza petreceri, apoi si-a nceput si cariera de DJ sub numele de Phonique. Din ianuarie 1998, Phonique continua sa scoata n fata la petrecerile lui DJ si producatori proaspeti cum ar fi Glen Gunner (street corner symphony/block 16), Lil Tony (Nu Spirit Helsinki/Guidance), Alexkid (F-Com/Ovum), Llorca (F-Com/Brique Rouge), Joakim (Tigersushi) sau Ivan Smagghe (Blackstrobe/Volga Select). ntre timp, el continua sa si dezvolte profilul freestyle. Publicul sau este tratat de obicei cu mixuri splendide din piese hip-hop, break-beats si old school pna la drum and bass, atta timp ct ele au tipul necesar de groove. Printre invitatii sai preferati se numara DJ-ii LTJ Bukem, Richard Dorfmeister si multi altii.

Phonique a colindat n toata lumea, producndu-se n cluburi din Helsinki, Paris, London, Marseille, Vienna, Brussels, San Francisco, Pragues, Tel Aviv, ca sa enumeram doar cteva destinatii, dar nu a uitat niciodata sa se ntoarca la Berin, unde are rezidente n Tresor si Pfefferbank. Aici sustine o noapte speciala Club Paris, dndu-i viata cu invitati ca Pepe Bradock, DJ Deep, Jori Hulkkonen si i:cube. Din timp n timp Phonique, mpreuna cu partenerul sau Kiki si etaleaza maiestria la patru platane sub numele Quadrophoniquekikz. Primul cd Quadrophoniquekikz l-au lansat n 2002. Datorita lansarilor facute cu Intim Recordings, Phonique a sustinut si o rezidenta o data pe luna n clubul Sternradio.

Primele doua lansari pe vinil le-a facut cu Intim Recordings si de atunci s-a lansat pe label-uri ca Seasons (USA), Komfort Music (Berlin), Brique Rouge (Paris), Crosstown Rebels (London), dar n principal pe Poker Flat si Dessous.
Primul lui remix a fost pentru label-ul Bazoline, dupa Doctorlive. Dupa aceasta au urmat remixuri pentru Frankman (Draft/Fm), Soulcamp (Soulcamp), le tone (Naive), Funky Transport (Brique Rouge), Tonic Agents (Highgrade), Detroit Grand Pubahs (Poker Flat) and Erlend Oye (!k7).

Phonique lucreaza cel mai des cu Alex Krger (Dub Taylor / Korsakow / Tigerskin) pentru productii si remixuri, dar coopereaza si cu alti muzicieni ca Steve Bug, David Duriez & Phil Weeks, Martin Landsky sau Meitz.
Ca o recunoastere a tuturor eforturilor sale, Phonique a fost votat n anul 2000 de cititorii revistei Prinz ca fiind unul din cei mai iubiti 5 DJi din Berlin, alaturi de Paul van Dyk, Westbam, Jazzanova si DJ Tomekk.
n 2004 discul sau The Red Dress a urcat n topuri si a devenit unul din cele mai fierbinti track-uri folosite de aproape toti DJ-ii din Europa.


Popup detector