Biografie Petre Inspirescu

  • Rate

Genuri muzicale:
Electro

Artisti similari:
Apparat  Seth Troxler  Alexandru Jijian  DJ Logan  Camil  Luciano  Four Tet

Radu Bodiu s-a nascut la Braila, pe 28 aprilie 1979, dar, condus de vise mari, s-a mutat la Bucuresti cand avea 18 ani. Student in cadrul Academiei de Studii Europene, a descoperit in scurt timp ca nu o cariera in economie i-ar aduce implinirea profesionala, ci, mai degraba umplerea zilelor cu muzica, muzica si iar muzica.

In anul 2000, hobby-ul s-a concretizat intr-o activitate mai serioasa; si-a cumparat primele viniluri din Praga si a obtinut o rezidenta in fiecare miercuri, la Web Club, unde si-a format mana, exersand pe pick-up-uri. Stilul pe care il aborda era deep-house, stil care i-a ramas drag si astazi.
A colaborat si cu House Society (mixa cu dji din Praga), brandul The Mission si Sunrise Booking Agency.

In Romania, putem mentiona ca momente importante: Mr. C (@Escape, @Studio Martin), Tania Vulcano (@Studio Martin), Circoloco party (@Escape, @Ultima Playa, @Motor), Josh Wink (@Escape), Richie Hawtin (@Motor), Luciano & Thomas Melchior (@Escape), Craig Richards (@ Kristal), Marco Carola (@Kristal), Guido Schneider (@Ultima Playa), evenimente The Mission (@WTP), Liberty Parade (@Vama Veche). Precum si warm-up-ul la Chus & Ceballos de la petrecerea de aniversare a 3 ani de nights.ro in anul 2004.
A cochetat si cu barul Newton, unde punea muzica o data pe saptamana, aici un stil mai melodic, care sa creeze o ambianta relaxata, permitand discutii intre meseni. La Studio Martin, il putem asculta o data de luna, in serile "Pedro all night long".

Ceea ce este definitoriu pt Pedro ca dj, este rezidenta pe care a obtinut-o la Circoloco @ DC10, Ibiza, pe timpul verii inca din 2004. In Ibiza a mixat alaturi de un dj talentat si premiat in repetate randuri de nights.ro, Rhadoo, dar si alti dji straini: Ricardo Villalobos, Richie Hawtin, Locodice, Clive Henry, Dan Ghenacia, Matt John, Guido Schneider, Jose de Divina, Tania Vulcano, Luciano, Fabrizio, Rocky (X-press 2), Marc Houle, Troy Pierce, Damian Lazarus, Margaret Dygas.

Vadit influentat de scena clubbing de acolo, s-a intors usor "minimalizat". Acest curent insa, minimal, il imbina armonios cu deep-house, techno, tech-house.
De asemenea, a mai mixat si la Leeds (UK), Kama Kama (Italia), Extra Extra (Padova), Weekend (Madrid), Grial Bar, Underground (tot in Ibiza),
Pedro a pornit demersuri si in sensul productiei; mentionam o piesa ce contine un sample din filmul romanesc , cu care a incantat publicul de la Ultima Playa, de 1 mai (2006).


Popup detector