Biografie Nicolas Jaar

  • Rate

La doar 22 de ani, Nicolas Jaar este astazi unul dintre artistii ai carui nume este cel mai des pronuntat de DJ, de jurnalisti si, mai ales, de iubitori de muzica electronica de pe intreg mapamondul. Cu o ascensiune care a lasat intreaga scena cu gura cascata, Nicolas Jaar continua sa cucereasca spatiul fragil care exista in inima, trupul si spiritul muzicii.


Nicolas Jaar s-a nascut in New York, a petrecut anii copilariei in Santiago de Chile si s-a intors in orasul natal in adolescenta. La doar 17 ani a lansat EP- ul de debut, "The Student", la Wolf + Lamb Music. EP-ul "The Student" include si un remix semnat de Seth Troxler, DJul si producatorul care l-a numit ulterior pe Nicolas Jaar „una dintre cele mai talentate minti pe care scena muzicii electronice va avea ocazia sa le urmareasca evoluand”.


Un an mai tarziu de la debut, Nicolas Jaar a inceput sa presteze live act-uri in cele mai cunoscute cluburi din America, desi facea asta furisandu-se pe usa din spate pentru ca nu avea inca varsta legala pentru a intra in cluburi si, mai apoi, Europa. Anul 2010 aduce un Nicolas Jaar cu o avanlansa de release-uri lansate la Wolf + Lamb Music, Circus Company si Clown and Sunset, label-ul sau propriu, si turnee mondiale cu pauze pentru studii. Albumul sau de debut, Space Is Only Noise, lansat la label-ul Circus Company, devine subit unul dintre cele mai de succes debuturi din timpurile recente, atragand aprecieri din partea unor publicatii ca The Guardian si Dazed & Confused.


Inovatorul material discografic este prezentat live in concerte printr-o interpretare fresh, intr-un context instrumental dinamic, cu Ian Sims la tobe, Will Epstein la saxofon si clape, Dave Harrington la chitara si Nico insusi la pian si voce. Acest nou concept vizionar a luat nastere din relatii demult consolidate si o pasiune impartasita pentru patrunderea in teritorii muzicale neexplorate.


In aceasta formula, Nicolas Jaar live with Band si-a facut debutul pe acoperisul hotelului Standard din New York, in fata unei audiente hipnotizante.


Tanarul american s-a pozitionat deja ca fiind unul dintre cei mai promitatori artisti de muzica electronica pe care Statele Unite le poate oferi. Nascut in New York dar crescut in Chile pana la 11 ani, acesta s-a mutat inapoi in orasul natal si imediat a devenit interesat de compozitie si productie muzicala. La scurt timp, Nicolas a cunoscut artisti precum Luomo, Tiga si Ricardo Villalobos si astfel s-a concentrat tot mai mult pe muzica electronica.


Stilul sau eclectic l-a purtat deja prin cluburi faimoase ca fabric, Panorama Bar si Bar 25.Popup detector