Biografie Marika

  • Rate

Florin Marica (MARIKA) este unul dintre putinii promotori care s-a implicat profund in fenomenul muzical undergound din Romania anilor '90. Mai intai, in 1994, a realizat si produs emisiunea Blue Lines la unul dintre cele mai ascultate posturi de radio - Fun Radio. Aici se puteau asculta cele mai noi si cele mai nonconformiste genuri muzicale la acea vreme, achizitionate direct de la labelurile independente si foarte greu accesibile, filtrate select si cu migala de feelingul personal al lui Florin.


Tot in anii '90 Marika pune bazele trupei Fire in Water cu care a castigat doua premii importante la Assos New Tallent Festival si emisiunea Klub Bizzr de pe Atomic TV. Dupa doi ani de lupte inabusite cu audienta destul de mica pentru acest tip de emisiune, Florin si-a mutat arsenalul greu de muzici pe postul 2M+ / Activ FM la emisiunea Dance Time care a devenit ceva mai tirziu Ultra FM , iar apoi din 1998 redactor / producator la emisiunile Metropolis, Rockada de pe primul canal de muzica din Romania - Atomic TV. Emisiunea de la Activ Fm se transforma in Selectro, o noua emisune parfumata de o selectie de electronica efectuata de la bune inceputuri in functie de nevoile publicului, dar cu focus pe reprezentantii de marca ai genului in Romania. Aici au fost invitati producatorii, promoterii si toti cei care gravitau in jurul universului muzicii electronice. Aici au avut loc perfomance-uri si mixuri live.


Cu un format bine inchegat si cu o istorie deloc de neglijat, emisiunea Selectro sare in barca Pro FM Dance simultan cu legatura fructuoasa cu clubul Expirat in realizarea serilor Selectro din fiecare miercuri.Tot datorita perseverentei si succesului serilor de miercuri, Marika a sustinut intentia deschiderii celuilalt compartiment al clubului Expirat (The Other Side), bazat exclusiv pe un program de muzica electronica.


Priceperea lui Florin a facut ca la Selectro sa se perinde nume grele din muzica electronica romaneasca ca Suie Paparude , D-laid , Unu' , The Model sau din afara granitelor noastre : Elite Force , Meat Katie , General Midi , Atomic Hooligan , Rogue Element, Tom Real. De asemenea Florin Marica a fost cel care a promovat multe talente muzicale electro autohtone propulsandu-le pe scena muzicala locala la inalte cote de audienta.


Datorita priceperii tehnice si multumita unui simt extraordinar in ceea ce priveste selectia pieselor, Marika ajunge pana in finala cunoscutului concurs de dj-ing autohoton, Heineken si incepe sa mixeze in numeroase cluburi din Bucuresti si din tara.Popup detector