Biografie Krafty Kuts

  • Rate

Genuri muzicale:
Break-BeatElectro-House

Artisti similari:
Niki Belucci  Junkyard  Charlie Dundeen  Cezar  D-Laid  Tomasan  Pete Tong

Printre numeroasele titulaturi dobandite de-a lungul carierei, se numara Best International DJ in cadrul Australian Dance Music Awards, Face of Breaks in cadrul Breakspool 2003 sau Best Breaks DJ la decernarea premiilor M8 Ibiza 2006.


 


Krafty si-a inceput cariera in industria muzicala odata cu deschiderea propriului sau magazin de discuri, dobindind astfel cunostinte bogate in domeniul hip-hop si funk. Incepind din anul 1996, Krafty Kuts si-a consolidat statura de DJ, fiind prezent pe toata coasta de sud a Angliei si mixand in studio. Prima mare lovitura a dat-o dupa ce Norman Cook aka Fat Boy Slim i-a ascultat dubplate-ul cu Gimme The Funk, inscriindu-l imediat in clasamentul sau, Southern Fried.


 


Succesul a fost masiv, avind drept rezultat o cooperare cu Ministry of Sounds pentru lansarea simbolului FSUK Records, cooperare soldata cu piesele Funky Elements, Wild In the Aisles si Return of the Elements. La scurt timp, in anul 1998 apare prima compilatie a lui Krafty Kuts: Slam the Breaks On.


 


In ultimii ani, Krafty a creat muzica pentru colana sonora a brandurilor Coca-Cola si Playstation 2 si a colaboreat cu faimosul regizor Guy Richie la coloana sonora a filmului Mean Machine. Pana in prezent Krafty a realizat 3 albume de studio si numeroase compilatii, single-uri si remixuri.
In 2009 este lansata compilatia „Against the Grid” , castigatoare a premiului de Best Compilation la premiile Breakspoll Awards de anul acesta. Popup detector