Biografie Gareth Emery

  • Rate

Genuri muzicale:
Electro

Artisti similari:
Apparat  Seth Troxler  Alexandru Jijian  DJ Logan  Camil  Luciano  Four Tet

La 6 ani dupa ce Mixmag prevedea ca Gareth, la vremea aceea un necunoscut de 22 de ani, va ajunge un jucator important pe scena muzicii electronice, agenda sa arata ca tabela de plecari a aeroportului londonez Heathrow. Petreceri rave in insulele desertice ale Indoneziei si in muntii inzapeziti din Vancouver stau alaturi de evenimente majore, cum ar fi celebrul LoveFest din San Francisco si Trance Energy, festivalul olandez care aduna anual 30000 de oameni. Cluburi ca Zouk din Singapore si Bondi Beach din Sydney completeaza peisajul; pe scurt, Gareth a fost si va fi prezent in cele mai importante cluburi ale plantetei, inclusiv nume majore ale clubbingului din Marea Britanie, ca Ministry of Sound si Gatecrasher.

Atunci cand nu este in turneu, mai mult ca sigur va fi gasit in studioul sau din Cambridgeshire, productiile si remixurile sale fiind printre cele mai cautate la ora actuala. "More than anything", "Formentera what" sau clasica "Mistral" sunt cateva dintre acestea si s-au dovedit a fi deosebit de apreciate de Tiesto, Paul Oakenfold, Ferry Corsten si Judge Jules. Altii, ca Paul van Dyk si Armin van Buuren l-au convins sa produca (si) pentru labelurile lor (Vonyc/Armada). Totusi, majoritatea creatiilor sale apar la labelul propriu: FiveAM, (descris de DJ Mag ca "cel mai consistent label trance din lume"). Emisiunea sa saptamanala de radio "The Gareth Emery Podcast", a fost nominalizata la categoria "Best Podcast" a "Miami WMC IDMA Award", alaturi de Roger Sanchez si Pete Tong.

Trecand peste reviste, labeluri si topuri, Gareth ramane un artist definit de muzica sa unica, plasata undeva intre house, progressive si trance, axata intotdeauna pe ritm si melodie. Planurile sale pe 2008 cuprind o serie de evenimente proprii (transmise si prin Podcast), doua noi compilatii si probabil, mult asteptatul album de debut.
Discography:

originals & collaborations:

Gareth Emery & Jon O'Bir - Escapade [Five AM] 2004
GTR - Reason To Believe (Gareth Emery remix / Original) [Five AM] 2004
Cupa - Blaze [Five AM] 2003
Cupa - Foundation [Five AM] 2003
GTR - Mistral [Five AM] 2002
GTR - Flood Control [Influential] 2002
GTR - Psiclone [Influential] 2002
GTR vs The Shrink - Nervous Breakdown (Trance mix) [Nutrition] 2002
GTR vs The Shrink - Nervous Breakdown (Bootleg mix) [Nutrition] 2002

remixes:

Will Holland - Magicka (Gareth Emery remix) 2004
Digital Delinquents - Forever (Gareth Emery vocal / dub) [Equilibrium] 2004
Quadraphonic - I Can Feel Your Love (Gareth Emery's GTR mix) [Lost Language] 2003
Nova - All This Love (GTR mix) [Multiply] 2003
CERN - Baileys (GTR dub) [Five AM] 2003

miscellaneous:

CERN - The Message [Five AM / A State Of Trance] (additional production) 2003

Home page: www.garethemery.com


Popup detector