Biografie Electric Brother

  • Rate

Genuri muzicale:
Electro

Artisti similari:
Apparat  Seth Troxler  Alexandru Jijian  DJ Logan  Camil  Four Tet  Snuff Crew

Electric Brother a studiat chitara clasica, a cntat cu diferite trupe de acid jazz/ house din Romnia iar n 1999 a nceput sa lucreze la proiectul sau solo intitulat Electric Brother trip-hop, downtempo, chill-out. Influentele muzicale variaza de la muzica traditionala la dub, de la la jazz rock-ul anilor 70 la muzica clasica contemporana.

Dupa absolvirea Facultatii de Litere din Bucuresti, n 1998, EB devine producator audio la Yama Studios, unul din cele mai respectate studiouri de productie comerciala din Bucuresti reclame radio si TV, coloana sonora si muzica originala pentru filme de scurt metraj, filme de prezentare, organizare evenimente, etc. In egala masura Yama Studios este cunoscut pentru promovarea muzicii undergound in Romania (acid jazz, muzica electronica, experimentala, minimalista, chill out, trip hop, etc).

mpreuna cu Matze si DJ Vasile formeaza n 1998 grupul NSK. Devin curnd cunoscuti pentru concertele lor de muzica electronica live. Dupa lansarea primului album Proiectul Verde NSK, participa la o serie de concerte si festivaluri cu Faithless (UK), Slacker, Weird Beats Collective, DJ Matt Silver (UK), DJ Joy (Ibiza), VJ Ulrika si VJ Thomas (MTV). n 2000 lanseaza albumul Trebuie sa dansam!. Concerteaza n Romnia, n Novisad (Iugoslavia), si cstiga primul loc la prestigiosul concurs RFI Nouvelles Decouvertes. Proiectul solo Electric Brother se califica pe locul doi. Ca urmare, NSK au un concert n Paris (@ Queens) si n Lisabona (@ Lux/Fragil cu Alex Gopher si Coldfinger). RFI lanseaza un album numit NSK: Paris Lisbon ce contine nregistrarile live ale celor doua concerte. n urma succesului acestor concerte, trupa este invitata n 2001 si la Periferias Festival n Spania cu Ready Made (F Communication), DJ Patiffe, Bossacucanova, etc.

n aprilie 2001, apare la Hamburg compilatia Besame: Softly Chillout Tunes (Universal) pe care fost aleasa si o piesa Electric Brother. Alte aparitii pe CD: pe compilatia RFI 2000 cu piesa My Little Angel pe compilatia Decadance cu piesa Save the Children. n vara anului 2002, Electric Brother se califica din nou pe locul doi n concursul RFI Nouvelles Decouvertes. O compilatie cu toti cei 10 finalisti publicata Le Maquis Musique contine doua piese Electric Brother. O alta compilatie produsa de Radio Delta RFI contine, alaturi de alte piese ale unor artisti romni, si piesa Azi Ma Vad Auzit.
TV5 si RFI au publicat o compliatie numita Couleurs de Bucarest n august 2002. Electric Brother este prezent pe CD att cu proiectul sau solo ct si cu trupa NSK.
Besame vol. 3 produs de Universal Music/Pop-up Records n Germany din nou contine o piesa Electric Brother - Saudade.
MCD Brasil publica compilatia Caf MAM-SP volume 2 (Museu De Arte Moderna - Sao Paolo). Electric Brother contribuie cu piesa Tristete. Printre artistii prezenti pe disc se numara St. Germain, Alexkid si Bugge Wesseltoft.
mpreuna cu DJ Mike (animator radio pentru ProFM si nu-grooves dj), Electric Brother a nceput o serie de sesiuni live care au drept scop sa abordeze conceptul de dj-set ntr-o noua perspectiva: DJ Mike mixeaza vinyl-uri funky bossa-nova si jazz modern n timp ce Electric Brother improvizeaza la chitara. Sesiunile sunt gazduite de diferite cluburi bucurestene, inclusiv faimosul Web Club si mai noul Amsterdam Grand Caf.

Electric Brother a publicat albumul sau de debut la nceputul lunii iunie. Primul concert din seria celor dedicate lansarii discului a avut loc la unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de jazz din Europa - Montreux Jazz Festival unde EB a fost invitat sa concerteze impreuna cu Marta Hristea si Vlaicu Golcea pe 4 iulie. Att acesti doi muzicieni, ct si Brigada Artistica Urbana (B.A.U.) din Timisoara, si-au adus aportul la albumul Electric Brother.Popup detector