Biografie Deetron

  • Rate

Genuri muzicale:
HouseTechno / Electro

Artisti similari:
Apparat  Marika  Luciano  Marcellus Pittman  Eric Prydz  Tony Lionni  Tevo Howard

Producator elvetian de Techno a la Detroit, Sam Geiser aka Deetron a lansat muzica la label-uri ca Intec, Music Man si Ongaku. Deetron si-a luat primele seve inspirationale din Hip Hop, asta inainte de a deveni total cucerit de sunetele timpurii din Chicago si Detroit. Mergand intr-o directie preponderent 4/4 – in cele din urma a ajuns rezident la unul dintre cluburile reputate ale Zurich-ului – Trax.


Primele release-uri pentru label-uri ca Phont sau Intecau fost la sfarsitul anilor 90, iar inceputul 2000 l-a surprins in diverse cluburi internationale, locuri unde Deetron a continuat sa-si defineasca esentele. Hitul sau in stilul Detroit ‘Miss Suave’ – i-a adus lui Deetron un succes international neasteptat.


Nascut in Bern, Elvetia, si traind de foarte de mic cu muzica aproape de suflet, cu un tata jazzman, Sam a crescut cu toate premisele unui viitor muzician inspirat. Imboldul principal a fost insa muzica Hip Hop, cea care l-a incurajat sa fie participant in actul muzical si sa se implice in creatie. A inceput sa fie DJ in 1992.


Producatori de Hip-House timpurii ca Todd Terry i-au atras atentia lui Sam si a inceput usor-usor sa-si faca tranzitia spre stilul 4/4. O intalnire cu Stefan Riesen, seful de la casa Phont Music, a dus la lansarea primului sau single in 1997 sub numele Soulmate, dar cea mai prospera relatie a dus-o cu label-ul belgian Music Man Records. Dolls For A Diva 12” in 2001 + multe alte 12” + un mix cd care sta drept testament despre dexteritatea lui Sam la platane. Dragostea lui Sam aka Deetron pentru House, Classic Techno, Electro, Latin si influente Jazz va face din performance-ul lui Geiser la Bucuresti un spectacol Electronic demn de toate atentia.  Popup detector