Biografie D-Laid

  • Rate


D-Laid, pe numele sau real George Nicolae, inseamna unul dintre DJ-ii, producatorii si promoterii de baza ai scenei de muzica electronica din Romania. Originar din Bucuresti, isi incepe activitatea de DJ si producator la doar 17 ani, la sfarsitul anilor ’90 si in scurt timp reuseste sa puna o amprenta serioasa atat pe sound-ul reprezentativ pentru capitala cat si pe cel provenit din celalalt „oras al muzicii electronice” din Romania in acea perioada – Timisoara, amprenta ce se mentine de mai mult de 10 ani.


Ca producator, se poate considera cu usurinta ca D-Laid este un nume care ridica stacheta permanent pentru o mare parte din colegii sai de bransa. In 1998 debuteaza cu prima sa piesa ce patrunde direct pe FM in rotatie la Fun Radio. In anul 2000 este invitat sa mixeze la principalul festival de muzica electronica urbana din Romania – TM00Base iar la scurt timp dupa o alta piesa – Changing Ethnic Profile - este semnata de George pentru compilatia oficiala a festivalului. In acelasi an piesa 313 este selectata de Radio France International din peste 300 de intrari si este semnata pentru compilatia Couleurs De Bucharest. In 2003 urmeaza o noua aparitie pe compilatia TM02Base cu piesa Torny si un remix la piesa Atac la Persoana a cunoscutei trupe Suie Paparude. In 2004 semneaza nu mai putin de 3 piese pentru compilatia TM04Base – 2000 Watti feat. Junkyard (Suie Paparude), Unstable feat. TRG si un remix la piesa Wamintirile a trupei Alternosfera – toate urmand sa primeasca release pe acetat – primele piese de gen din Romania editate pe vinil, disc pe care D-Laid figureaza cu 3 piese din 4. EP-ul face inconjurul lumii si in scurt timp ajunge in rotatie la radio-uri ca BBC Radio 1, Kiss FM, Breaks FM, iBreaks sau Proton Radio; in seturile unor DJ legendari ca Emmanuel Fereira, Aquasky, Jay Cunning, Palotai, Ed 2000, Angus Robinson, Phantom Beats sau Bengston. Piesa se aude la cel mai mare festival de Breakbeat din lume – Breakspoll si intr-un club legendar pentru genul de muzica mentionat – Spectrum.


In acelasi an adauga la lista caselor de discuri care deja l-au semnat, pe langa Roton, Nrg!a, Mediapro Music, RFI, Era, EMI si Sub Records, un alt nume imens pentru scena Techno – Skills Records. Apare pe compilatiile unui alt festival de renume din Romania – De La Hoya – atat in 2004 cat si in 2005 cu 3 piese – The Message, 2000 Watti si New Colours. In 2005 continua colaborarea cu Roton semnand un remix la piesa Superstar a trupei Activ iar in 2007 colaboreaza cu Cat / Sony si remixeaza piesa Stai! Nu Ma Ocoli a trupei Directia 5. Remixul sare direct in varfurile topurilor radio si TV – MTV Romania Top 40 in timp ce piesa originala castiga titlul „Best Pop” la MTV Music Awards Romania.


In ultimii ani si-a dedicat o mare parte din timp si productiei audio publicitare. D-Laid inseamna un nume cu greutate si pe scena DJ-ilor din Romania, nume pe care orice veteran al scenei si-l aminteste. Incepe sa mixeze in 1999 iar doar un an mai tarziu mixeaza in fata a 1500 de oameni la festivalul TM00Base din Timisoara. In urmatorii ani pune umarul la ridicarea scenei de muzica electronica din capitala si mixeaza in cluburi de legenda pentru party-goerii din Bucuresti – Web Club, DV8, Studio Martin, Club Kogal, Gossip sau Underworld si la petreceri care vor ramane in istorie sub branduri ca – Atomfast, Synthplants, SoundKraft, Tralala & Substil si multe altele. Odata cu dezvoltarea scenei D-Laid devine un nume de luat in calcul pentru line-up-ul oricarui eveniment cu headlineri de peste hotare. Astfel in ultimii 6 ani ajunge sa imparta pupitrul cu nume ca: Krafty Kuts, Meat Katie, Plump DJs, Utah Saints, Atomic Hooligan, Elite Force, Hyper, DJ Food, Aquasky, The Rogue Element, Baobinga, Soul Of Man, Drumattic Twins, Dylan Rhymes, The Breakfastaz, Tom Real, General Midi, Backdraft, Donna Dee, Will White (Propellerheads), DJ Vini, Alex Bau, Ludmilla si multi multi altii in majoritatea cluburilor importante din tara si la cele mai mari festivaluri – Sunwaves, TMBase, Peninsula Felsziget. De La Hoya, Parkfest si Ekzit Festival. 

Sound-ul pe care il reprezinta in acest moment este construit special pentru a aprinde orice crowd pe orice dancefloor, D-Laid prezentandu-se mereu cu o selectie de top  Breaks, Electro, NuRave, Techno, Fidget sau B-More, productii proprii sau piese exclusive. 


Ca planuri de viitor D-Laid continua sa produca, momentan aflandu-se in studio si lucrand la noul sau EP ce va ajunge in rafturile magazinelor in aceasta iarna. In paralel continua sa mixeze in toata tara si inafara sa, iar ca promoter promite ca seria de evenimente Selectro are multi asi in maneca pentru perioada imediat urmatoare.


Home page: www.d-laid.roPopup detector