Biografie DJ Kool

  • Rate

DJ Kool s-a nascut pe 29 iulie 1975 in Arad, unul dintre cele mai mari orase din tara, dupa cum ii placea sa creada unui foarte bun prieten al sau. Primul sau contact cu muzica a fost la varsta de 12 ani cand a pus mana pe o revista pop rock din Ungaria. Primul vinil cumparat a fost un album Queen.

Traind foarte aproape de granita cu Ungaria, aici a si intalnit prima oara muzica electronica, de club. Si cum aici acest gen era deja un trend, Kool a cazut prada acestui current cu ajutorul melodiilor celor de la Depeche Mode, The Cure, Erasure, Camouflage sau Front 242.

In 1991 decide sa se implice in fenomenul clubbing romanesc contribuind ca promoter si organizator de petreceri si deschizand chiar un club in orasul sau natal, Pecica. Desi clubul nu era foarte bine dotat din punct de vedere ethnic, totusi a avut conditii suficiente care sa-i permita sa exerseze. In 1995 ia parte la primul House Parade, cu ocaziua zilei de nastere a unui prieten.

Anul nou 1997-1998 l-a prins pe DJ Kool in pupitrul Discoland Club din Timisoara. In 1998 Roby incepe colaborarea ca DJ resident cu acest club si se implica activ in organizarea de petreceri. La prima de acest gen l-a avut invitat pe DJ Budai din Ungaria, unul dintre cei mai ravniti DJ de la vest de Tisa. In vara aceluiasi an face o calatorie in Ungaria pentru a o vedea pe Marusha; nu a reusit, insa in schimb a descoperit-o pe Sylvie, cea mai faimoasa DJ-ita din Europa de Est, si a ramas impresionat si vesnic recunoscator.

La sfarsitul sezonului de vara se intoarce la Discoland unde face petreceri cu Mike Lovechild si cu Sylvie pentru prima data in Romania. Kool a ramas rezident in Discoland pana in 99. In acel an a trait o experienta pozitiva care l-a socat si i-a deschis ochii. A participat la ceva ce nu mai vazuse decat in Ungaria festivalul de muzica electronica De la Hoya din Cluj, unde la 6 dimineata circa 600 de oameni dansau bezmetici in ploaie si noroi. Atunci abia s-a considerat pentru prima data un DJ adevarat . In acele vremuri mixa trance si progressive.

In 2000 a fost plecat din nou in Ungaria unde i-a vazut in actiune pe Anthony Pappa, Nick Warren si Sasha. Nu si-a uitat originea, orasul Pecica, si continua sa faca aici petreceri underground cu DJ mai putin cunoscuti din Yugoslavia si Ungaria. Din iarna lui 2000 pana in vara lui 2001 a colaborat cu Cluj Raving Society, mizeaza si pune umarul la organizarea Transilvanian Summit, la care invitat principal a fost Norman Austin de la Ministry of Sound.

Au urmat petrecerile in Chisinau cu Cris si Santana unde au fost invitati si Sylvie, Sterbinszky, Dusan, Kuhl si altii. Din toamna lui 2000 si pana in vara lui 2001 Kool incepe colaborarea cu Blu Gin Club din Baia Mare. Aici mixeaza din nou alaturi de artisti precum Budai, Junior, Sterbinszky sau Tommyboy.
Cluj Raving Societyand si Bianco e Nero Club din Cluj au inceput sa-l bookeze pe Kool pentru o serie de DJ Gatherings, alaturi de Kuhl, Shootie, Surprise si ulterior Luis Paris, la un party de vis pe care si acum si-l aduce aminte cu placere si despre care spunea ca a avut un public de connaiseurs. In 2001 primeste prima invitatie la Bucuresti la Studio Martin pentru petrecerile Zero.
Urmeaza Ciuc Premium Ibiza Summer Groove la Oxxo (Mamaia, vara 2001),unde a fost rezident alaturi de Dj Pagal. Aici muzica a schimbat lumea in bine, spune Kool despre club Oxxo si despre cele mai bune petreceri de after-hours organizate pana atunci pe litoral.

Urmatorul pas a fost in vara lui 2001 cand a participat la evenimentul organizat la lacul Ghioroc, alaturi de Rhadoo, Sky, Dusan si Pagal o alta megapetrecere de neuitat! In acelasi an participa la Love Parade Budapest, invitat in camionul Check Magazine, alaturi de Slam Jr., Lucien Foort. Urmeaza Free Magazine & BPM party alaturi de Corvin Dalek, Oliver MacGregor si alti cativa artisti din Ungaria. 3 scene - peste 6000 de oameni.

In toamna lui 2001 revine in Bucuresti. Aici e rezident alaturi de Pagal la Space Club si mixeaza alaturi de Hybrid, Chriss, Surprise sau Oliver MacGregor.
Pune muzica de asemenea in Colours, Space, Wings, Shadow, MCM Cafe, The Web and Voodoo, cele mai in voga cluburi ale perioadei. Urmeaza o rezidenta la Kristal Club din Bucuresti si la Kristal Summer Club din Mamaia.

Intre timp, calatoreste mult si mixeaza in toata tara, in orase precum: Timisoara, Arad, Cluj, Baia Mare si in Ungaria la cluburile Kecel, Home, Pacha, B52 Pecs, Akasto Stadler Stadium si in orasul Ricionne din Italia.


Popup detector