Biografie Christian Green

  • Rate

Exista in lume doua categorii distincte, atunci cand se pune aceasta problema, a muzicii electronice: sunt oamenii de main si cei de underground. De ceva timp si-a facut loc si o a treia categorie, a scepticilor. Acestia din urma considera ca e imposibil sa fi si de main si underground. Sunt personaje care stiu insa sa faca trecerea...
Se poate face acest lucru, in situatia in care pasiunea pentru muzica devine o stare constinta, si asta se intampla din primii ani de viata.
Primele amintiri legate de muzica, le are de la 5 ani. Bunicul lui avea o colectie de invidiat; placi de patefon vechi si vinyl-uri.
Fascinant, a gasit sound-ul old school emis de acestea. Era vremea casetofoanelor si a magnetofoanelor...
Sunt 20 si ...de ani de atunci.
Christian Green aka Cristian Popescu considera ca este loc intotdeauna pentru muzica buna, pentru starea pe care acesta o induce. Dorinta de a fi mereu alaturi de cei care iubesc act-urile dance, a dus la o transformare: consumatorul de muzica electronica a devenit DJ.
Cluburi, radio, set-uri energice, tehnologie, totul a contribuit la ceea ce inseamna exprimare artistica. Inainte de toate acestea sta, insa, publicul, pentru care a aratat respect!
In materie de DJ-ing, este adeptul update-ului in materie de software si device-uri de studio. "Tehnologia intotdeauna ne face viata mai frumoasa. Chiar daca ne-o simplifica sau ne-o complica, ea face ca totul sa fie mai bun. De la un DJ set la sound-ul total, de la suport digital la membrane cauciucate, totul evolueaza, si eu, ca DJ, tin pasul cu evolutia. Avem deja o mentalitate care ne impune schimbarea si ne fereste de plictiseala".
2008 a fost cel mai important an din viata DJ-ului, a marcat debutul oficial pe scena dance, iesirea din conul de umbra. 2008 a insemnat si posibilitatea de a performa in fata unui public masiv (Launch Party Vibe FM @ Arenele Romane, warm-up Fedde Le Grand @ Arenele Romane, Liberty Parade 2008). Interactiunea directa a adus un lucru nou - curajul exprimarii cu ajutorul muzicii electronice...e un limbaj care tinde sa devina universal, iar Christian Green este parte a acestui fenomen.
Lumea iubeste muzica electronica, dar, o adora daca este "cool". "Imi place sa exprim stari. Vreau sa transmit prin set-urile mele acel mood - HAPPY!!!"
Din acest motiv, Green nu face diferenta intre ascultatorul de radio si cel care merge in club. Creeaza hype si de o parte si de cealalata: "Imi place sa cred ca in club, DJ-ul are ceva mai mult loc de desfasurare, este in contact direct cu publicul si isi permite sa experimenteze. Scena undeground, dupa parerea mea, s-a creat fie in club, fie in mediile restranse, cu ajutorul unor oameni iubitori de muzica, plina de expresie noua. Iubesc scena underground si in aceeasi masura pe cea comerciala. De aici si incercarea mea de a le imbina in seturi". "Imi plac locurile in care se aduna oameni care inteleg ce se petrece acolo si vin tocmai pentru ca se intampla ceva. Respect oamenii care au facut ceva in tara asta si nu au creat "cluburi", ci fenomene in adevaratul sens al cuvantului! Sunt locatii in care am intrat, iar prima expresie care mi-a venit in minte a fost "Se poate!".

Muzica electronica nu va disparea niciodata!
Exista oamenii dedicati care nu permit acest lucru, exista producatori creativi care vor tine aceasta zona vie si un optimism general care pare sa-l fi contaminat si pe Christian Green.
O energie uriasa, un mix dinamic... si un public care vibreaza la fiecare DJ set, acestea sunt lucrurile care caracterizeaza personajul din spatele alias-ului Christian Green.
Home page: www.myspace.com/djchristiangreen


Popup detector