Biografie Ali Nasser

  • Rate

Ali Nasser s-a nascut in E.A.U., dar s-a stabilit in Romania in 1990. Lectiile de pian din copilarie au fost primii pasi in dezvoltarea pasiunii pentru muzica. Impreuna cu fratii sai, Hasan si Sultan ( The Grooveoholics, Sunday People, Blanosz) si incurajat de acestia artistul a inceput sa se joace cu productia audio inca din 1996.

Prima petrecere la care a mixat a avut loc in 1998, la Web Club in Bucuresti. Pe masura ce pasiunea sa devenea tot mai puternica, Ali Nasser si-a concetrat din ce in ce mai mult timp carierei muzicale. In anul 2003 se angajeaza ca productor la Yama Studios, un studio de productie audio in publicitate. Este momentul in care a invatat foarte multe despre productie, dar si despre ce inseamna a lucra profesionist.

Incepand cu anul 2004, artistul reuseste sa se afirme mixand alaturi de : Raresh, Pedro, Praslea, Rhadoo etc. In aceeasi perioada devine parte a rosterului Sunrise Booking Agency. A mixat in cele mai importante cluburi din Romania: Kristal Glam Club, Session, Midi si Oscar Cluj, Motor Club Constanta/Mamaia, XS Iasi, Heat Oradea, Krypton Craiova, Zebra Bacau etc. Seturile tanarului artist exploreaza zonele deep, tech si funky-minimaliste ale stilului house.

In ultima parte a anului 2006, Ali pune pe picioare un proiect dedicat muzicii deep, numit Flow Motion : o serie de petreceri ce au loc in fiecare duminica. Gazda primelor seri Flow Motion a fost Loggia Bucuresti. Anul 2007 ii aduce rezidenta in club Session, Bucuresti. A mixat in cadrul Sunwaves 2 si 3 Festival. 2007-2008 ii aduce gig-uri alaturi de DJ Sneak, Bill Patrick, 2000 and one, Kreon & Lemos, Toni Rios, Nick Curly si Markus Fix. Anul trecut, Ali a lansat un remix al piesei "Woman's Key" la labelul german be_chosen. Echipa WMC spunea despre aceasta: "Ali Nasser's Deepness Remix of Chevy and Lemos "Woman's Key' though, is the perfect tech house/deep house groove for those late afternoons during WMC". De asemenea, a semnat si cu Supernature Recording, unde a lansat un remix la piesa lui Nick Curly - On My Way.

EP-ul sau intitulat Get away, a fost lansat la Derivat Recordings. In ultimii 2 ani au aparut in programul sau si gigurile internationale, care l-au purtat pe Ali in Flex si Mnml Viena, Flexbar Amsterdam, Underground Ibiza, Corvinteto Budapesta, Kolonie Nijmegen, Libary Frankfurt etc. Viitorul suna bine!
Ali Nasser - Get Away EP (Derivat Records) 2008

Chevy (3) & Lemos - Womans Key (Ali Nassers Deepness) (bechosen) 2007

Nick Curly - On my Way (Ali Nasser Remix) (supernature) 2008

Seor Coconut / Mirco Violi - The Remixes: B1 Mirco Violi - Movida (Ali Nassers Ce dracu faci Remix) (bechosen) 2008
Home page: www.myspace.com/houseofalinasser


Popup detector