Biografie Alex Atari

  • Rate

Alex Atari s-a nascut in 1981 in Bucuresti si a descoperit muzica 5 ani mai tarziu cand a inceput sa studieze chitara acustica. Fiind insa mai degraba interesat de sunetele rudimentare pe care le producea ZX Spectrum-ul din dotare Atari a abandonat proiectul relativ repede. "Tremuram de emotie pe sunetele ca de fax pe care le producea spectrumul meu in timp ce incarca de pe banda magnetica "Hungry Horace Goes Skiing"- spune el.

Mai tarziu urmarit de nebunia Commodore 64 si de noile dimensiuni pe care le capata calculatorul personal a inceput sa colectioneze demo-uri muzicale realizate exclusiv pe C64. In era IBM-PC il regasim printre participantii la primele Reunion-uri din Romania (festival de muzica si animatii pe calculator). "Perioada aceea reprezinta pentru mine 'goana dupa aur a butonarilor'".
Primele productii muzicale le realizeaza in 1997 in Impulse Tracker, un sequencer pt Ms-Dos avand ca exemplu niste productii complet obscure. "Pe vremea aceea visam sa fac un soi de breakbeat-trance extrem de dubios. Evident in momentul acela eram departe de a fi lamurit sau decis pe vreun stil dar cel putin directia a fost electronica de la inceput, chiar daca am avut cateva scapari marcate de perioade de cautare fara sens in bezna rock-ului sau a punk-ului modernist. La o varsta frageda ce-i drept..." De aproximativ 12 ani se afla intr-o imersiune completa in universul muzicii electronice. A trecut prin toate stilurile, genurile si subgenurile downtempo si a urcat incet, in ani de 'consum sustinut', spre uptempo. "Primii artisti uptempo care m-au cucerit au fost din zona french-house (Etienne De Crecy, Alex Gopher sau Julien Delfaud si tot multumita lor am ajuns sa apreciez techno-ul". Dupa 2003, un an de rataciri in zona mai main-stream de progressive-breaks-electro s-a regasit in minimal si genurile muzicale inrudite. Stilul practicat acum este un melanj de minimal-electronic, deep & tech-house dar imaginea completa a unei experiente 'Atari' ar trebui sa fie una 'progresista'.

"Progressive-ul a murit demult, a ramas insa directia lui care trebuie sa fie mulata pe stilurile moderniste", spune el. In ultimii 4 ani a mixat in mai toate cluburile bucurestene din zona electronica alaturi de multe nume de pe scena autohtona. Anul 2007 a adus cu sine si primele petreceri mai importante alaturi de Dominik Eulberg, Paul Ritch, Paco Osuna, Wighnomy Brothers, Reinhardt Voight, Martin Eyerer, Lucio Aquilina, Mastik Soul.

Printre alte realizari ale sale se numara si co-fondarea experientei Cubecast (www.cubecast.net), un radio online de minimal-house & related nascut conform cu noile tendinte Web 2.0. Cat despre discutia nesfarsita CD vs Vinyl vs Tracktor/Ableton Alex Atari este un impatimit al vinyl-ului. "Este modul cel mai respectuos de a trata aceasta muzica. In plus nimic nu se compara cu mirosul vinilului nou scos din husa. Traiesc in robia esteticului si a spiritului analogic."
Home page: www.mainevents.ro


Popup detector