Discografie Various Artists

Ladytron - Velocifero

Ladytron - Velocifero

  • Rate

Recenzia albumului

Picati din dimensiuni analogice, Ladytron şi continua periplul pe cmpiile mai putin virgine ale ramurii electropop cu cel de-al patrulea album, Velocifero. Picati a fost şi la mine n playlist acum vreo 3 ani, cnd Witching Hour era proaspat şi mi-au schimbat perceptia despre cum aveau sa decurga caile muzicii.
Puse n continuarea cotiturii realizate cu albumul din 2005, noile track-uri par o etapa logica n evolutia celor patru artişti din Liverpool. Daca 604, albumul de debut, era mpnzit de sonoritati brute şi digitale, Witching Hour a surprins printr-o atitudine complet noua n fata curentului electornic care tocmai incepea sa-şi ia avnt.

Aceleaşi voci distorsionate şi reminiscentele unor sintetizatoare uitate prin cotloanele optzeciste (vezi Kraftwerk sau Pet Shop Boys) se plimba şi n Velocifero la fel de nestingherit, doar ca de aceasta data sound-ul nu mai este att de melodios, ci mai degraba un fior rece prin urechea mijlocie. Black Cat, o introducere corecta n auditie, aduce din start o nota de exotism albumului prin versurile cntate n bulgara de catre nativa Mira Aroyo. De asemenea, track-uri precum "Ghosts", "I'm Not Scared" şi "Burning Up" asigura o pozitie bine meritata n memoria degustatorilor de electro pop.Senzatia de la finalul auditiei depinde foarte mult de aşteptarile pe care le ai. Personal, mi-am dorit o noua versiune a Witching Hour şi m-a bucurat linia constanta. Cu toate astea, impactul nu este att de izbitor pentru ca noutatea este livrata subtil şi n cantitati reduse, dar satisfacatoare pentru nostalgici.

The bottomline e ca s-au hotart sa sparga şi piata aproximativ mainstream, drept pentru care au aterizat şi n topurile britanice. Astfel ca Velocifero (titlu inspirat de scooter-ele italienilor) nsumeaza cam tot ce a realizat Ladytron de la 604 pna acum, totul pus sub lupa noului producator Alessandro Cortini (vezi Nine Inch Nails). Direct şi sigur, Ladytron pedaleaza lejer pe noul val electronic.

Tracklist:1 Black Cat (5:08)
2 Ghosts (4:42)
3 I'm Not Scared (3:58)
4 Runaway (4:49)
5 Season Of Illusions (4:01)
6 Burning Up (4:08)
7 Kletva (2:42)
Written-By - Kiril Marichkov
8 They Gave You A Heart, They Gave You A Name (3:28)
9 Predict The Day (4:25)
10 The Lovers (2:38)
11 Deep Blue (5:02)
12 Tomorrow (3:35)
13 Versus (5:43)


Catalog No: 0 6700 30790 2 0
Release Date: Iunie 2008
Rating: 8/10
Label: Nettwerk
More Info: ladytron.nettwerk.com
Text: Felicia Brighidau


Tracklist

Adauga toate melodiile in playlist!


     

Adauga Comentariu:


Nickname


Mesajul


Cod de securitate

Cod


Popup detector