Yazoo se reuneste astazi pentru un turneu si un album

04 Iunie 2008 Beat Factor BeatFactor

Vince Clarke & Alison Moyet de la Yazoo au anuntat ca se vor reuni pentru prima data in 25 de ani pentru Reconnected, un turneu in Marea Britanie, care va avea loc in luna iunie a acestui an. Turneul va incepe astazi si va culmina cu un mega-show in Londra, la Hammersmith Apollo, pe 18 iunie.

Turneul a fost precedat de lansarea In Your Room, un set de 4 CD-uri care include remasterizari si remixuri ale pieselor de pe albume care au facut istorie Upstairs At Erics si You And Me Both. De asemenea mai include (pe DVD) un documentar nou despre istoria trupei, interviuri exclusive ale celor doi membri ai trupei, si videoclipurile Dont Go, The Other Side Of Love, Nobodys Diary, Situation (1990), Only You (1999).

Asocierea neasteptata, dar fericita, a lui Vince Clarke, care parasise Depeche Mode, si Alison Moyet a durat doar cat sa lanseze doua albume si sa sustina 24 de concerte in lumea intreaga, dar au lasat o urma de nesters in muzica pop. Yazoo a lansat Upstairs At Erics in iulie 1982, iar cel de-al doilea album (scos pe piata un an mai tarziu), You And Me Both, a ajuns rapid Number 1 in Marea Britanie. Vince si Alison au decis apoi sa urmeze drumuri separate (de asemenea, pline de succes): Vince cu trupa Erasure si Alison ca artist solo. Ambii au lansat albume care au castigat aprecierea unanima a criticilor si a publicului in 2007.

In turneul Reconnected fanii fideli vor avea ocazia sa asculte live pentru prima data piesele de pe albumul You And Me Both, dar si piese binecunoscute ca Only You sau Dont Go.

"Este un sentiment extraordinar sa te intorci la aceste piese dupa o perioada atat de lunga. Multe nu au fost cantate in fata unei audiente niciodata. De-abia astept sa le interpretez alaturi de Alison pentru toti fanii care au apreciat mereu muzica noastra si nu au uitat-o in atatia ani. Este o sansa neasteptata pentru ei sa vada Yazoo in concert", spune Vince Clarke.

"Sa interpretez aceste piese live inseamna pentru mine sa termin ceva ce am inceput cu multi ani in urma sa compun, sa inregistrez, sa intepretez. Trei parti ale aceluiasi intreg. Un cerc care se inchide. E ca si cum m-as intoarce acasa! declara Alison Moyet.


Popup detector