Workshop demonstrativ vjing la Delahoya 09- arta de a mixa imagini

30 Martie 2009 Beat Factor BeatFactor

Arta visuals-urilor, isi are inceputurile in anii '60, odata cu realizarea unor "video sintetizatoare", de catre inventatori amatori. Cu trecerea anilor acest sector a evoluat, trecand din lumea analogica in cea digitala, fiind dezvoltate diverse solutii hardware sau software dedicate.

VJing-ul este intr-o stransa legatura, mai ales, cu lumea muzicii electronice, completand atmosfera in cadrul oricarui eveniment. In spatele imaginilor afisate pe ecranele de proiectie, plasme, LCD-uri sau mai nou, ecrane LED, de cele mai multe ori se afla un VJ sau o echipa de VJs. Astfel, nu este stimulat doar simtul auditiv participantilor, ci si cel vizual al acestora, doua dintre cele mai importante simturi umane.

Dar pentru ca experienta traita de participanti, in cadrul unui eveniment sau party de club, sa fie de calitate, este necesara o munca care incepe cu mult timp inainte de evenimentul propriu-zis. Aceasta implica creatie, studiu, cunostiinte tehnice sau sincronizare cu muzica, iar totul sa fie realizat cu multa pasiune.

"Tocmai pentru ca publicul sa intre contact cu aceasta arta inca putin inteleasa in Romania, ne propunem sa exemplificam totul live, in cadrul unor prezentari demonstrative."

Acestea vor include prezentarea: diferitelor tehnici de proiectie, a solutiilor software (Resolume, Modul8, Motion Dive Tokyo, Numark NuVj) sau hardware (mixer video Edirol V-4, sampler video Korg Kaptivator, effectorul Korg KaossPad Entrancer AV, cat si a diverse controllere MIDI, folosite de catre VJ), toate insotite de demonstratii live.

In cadrul prezentarilor se vor folosi 4 sisteme Apple de ultima generatie. De asemenea, vor fi folosite minim 3 videoproiectoare (de peste 3000 de lumeni), cateva ecrane cu plasma, si alta aparatura necesara cum ar fi video switcher, ecrane de control, etc.

Citeste si: VJ in Romania - cultivator de vise versus manipulator al luminii


Popup detector