Workshop demonstrativ la Delahoya 2009

10 Martie 2009 Beat Factor BeatFactor

Festivalul Delahoya aduce in 2009 mai multe noutati. Pe langa schimbarea locatiei si existenta a 2 nopti de party in cort de spectacol, traditionalul eveniment ofera publicului larg 3 zile (22-24 mai) de Workshop Demonstrativ in interiorul Polus Center Cluj-Napoca - zona food-court.

Chiar daca workshopuri s-au mai organizat in tara si cu prilejul organizarii altor evenimente, Delahoya aduce reuneste prima data impreuna 6 elemente care pot fi legate prin intermediul muzicii electronice, elemente care interactioneaza intre ele.

Astfel, profesionisti din domeniul djing, producing, vjing, fotografie, fashion si hair-styling vor face din ora in ora, prin rotatie, demonstratii live. Unele dintre acestea vor interactiona si cu publicul prezent la workshop.

Programul pe ore va fi prezentat cu cateva saptamani inainte desfasurarii festivalului.

Dj-ing-ul a aparut inainte de anii 70 cand asa numitii Disc-jokeys au incercat sa lege piesele unele de altele creand o continuitate muzicala oferita spre auditie publicului present la concerte sau in cluburi.

De atunci si pana in prezent arta de a mixa a cunoscut nenumarate imbunatatiri atat din punct de vedere al aptitudinilor dj-lor cat si din punct de vedere tehnic fapt datorat evolutiei diverselor generatii de aparate incluse in dj-desk-ul standard sau personalizat al dj-lor

Prin intermediul workshop-ului demonstrativ dj-ii vor oferi publicului (atat fanilor cat si celor care n-au intrat in contact niciodata cu acest domeniu) posibilitatea de a vedea gratuit la lucru djs, de a asculta explicatiile privind tehnica, aparatura si modalitatile de mixare a muzicii

Dj-ii vor prezenta modalitatea de mixare pe aparatura analogica (turn-table), pe cea digitala (cdjs) si pe cea hibrida (final-scratch, traktor-scratch, serato live). Desigur ca un alt punct de atractie il vor constitui demonstratiile privind asa numitele djs skills.

De asemenea, se va prezenta aparatura folosita: turn-tables, cdjs, mixere, controlere, samplere, adaptoare la tehnologia hibrida digital-analog.

Demonstratia va fi facuta de djs profesionisti, cunoscuti pe scena muzicala romaneasca, profesionalismul lor fiind la cote foarte inalte.


Popup detector