Witches vs. Zombies Night de Halloween

21 Octombrie 2010 Beat Factor BeatFactor

In intelepciunea poporului roman se spune ca un zombie nu vine niciodata singur, lucru pe care numeroasele victime sfartecate toracic il pot aproba prin simpla ridicare a unui antebrat descarnat.


Ce se intampla totusi daca gloata sangeroasa de zombies e intampinata de niste vrajitoare sinistre cu Ph.D. in magie neagra? Avem, muhaha, o noapte intreaga sa aflam.

Dar mai intai, brrr, Povestea. Pentru ca voia sa fie friend cu Napole...on al III-lea si nu avea Facebook, Cuza i-a dedicat cea mai importanta cazarma militara a Capitalei, numind-o Malmaison. Nu intamplator, locul era si centru de detentie pentru gradati asa ca, intr-o seara geroasa de februarie, un anume ofiter Motru a fost inchis si spanzurat in consecinta. Nu se stiu prea multe detalii, pentru ca executorii au fost muscati rapid de victima care, aparent, murise, dar care iata, se dovedise un veritabil zombie. Beciul cu pricina a fost blocat pentru ca Motru si proaspetii lui amatori de carne umana sa fie izolati pe vecie. Trec anii si administratorii cladirii uita aproape de cazul din subsol. Suntem in interbelic si suspectii comunisti sunt judecati si inchisi la Malmaison. Printre ei, o anume Tecla Malevici, o blonda sasie cu puteri oculte, arestata pe nedrept pentru ca ar avea oarece simpatii pentru Stalin (de fapt, nu-l dorea decat fizic). In beciul unde a fost aruncata ea se gasea Motru si gasca sa de nemuritori care au incercat sa-i faca de hac de cum au vazut-o. Desi sasie, Tecla a vazut pericolul si si-a adus aminte in timp util de un blestem din Cartea lui Salem care ingheata zombies pentru 10 ani. Vraja a avut efect si Tecla a scapat curand de inchisoare in viata. Dupa ceva timp, la putere vin comunistii si celulele din Malmaison sunt pline de intelectuali ai vechiului regim care sunt torturati groaznic.

Dezghetati de vraja, Motru si ai lui isi fac de cap si bantuie prin inchisoare, facand victime una dupa alta pentru ca, in urma rezultatelor sale, sa fie promovat drept capitan al inchisorii. Urmeaza ani horror pentru toti cei inchisi aici pana cand, dintr-o noua eroare judiciara, vrajitoarea Tecla ajunge din nou dupa gratii, de data aceasta inarmata cu o vraja de inghetare a zombie-lor cu o durata ceva mai mare, de 40 de ani. Se spune ca Motru, in timp ce gheata il cuprindea din nou, ar fi amenintat-o ca atunci cand se va trezi "o sa vada ea". Malmaison a devenit centru de proiectare, lumea a uitat de legendele oribile din beciuri….. Cand expira blestemul Teclei? Well, v-ati prins, vrajitoarelor, pe 30 octombrie 2010!

Din program: o selectie de filme despre zombies si vrajitoare de la categoria A la categoria Z facuta de Cristi Marculescu, 2 act-uri din Belgrad propuse de festivalul prieten Dis-patch, mix-uri haunlologiste de la Camil si, in premiera, de la Sillyconductor.


Popup detector