Weekendul acesta Bucurestiul a dansat pana la extaz pe ritmurile Ciuc Summer Fest

19 Iulie 2010 Beat Factor BeatFactor

Anul acesta Ciuc Summer Fest, mai binecunoscut sub marca BestFest, a insemnat trei zile de muzica, o locatie si un sponsor oficial total noi. Spre deosebire de ceilalti ani, anul acesta in loc de ROMEXPO, cum am fost obisnuiti, festivalul s-a mutat la Zone Arena.



Trecand peste aceste detalii, in acest weekend la Zone Arena am avut parte de trei nume mari ale muzicii internationale, doua dintre acestea, Faithless si Pink Martini, deja fiind la a treia sau chiar a 4-a vizita in tara noastra. Cel de-al treilea mare nume si anume Gary Moore, ne-a vizitat meleagurile pentru prima data, iar recitalul sau a incheiat cea de-a treia seara dar si festivalul Ciuc Summer Fest de acest an.


Au fost trei zile de muzica, de dans, de voie buna, de aplauze si de ropote nesfarsite pentru a-i aduce pe artisti inapoi data dupa data. Am avut parte de un Zone Arena aerisit si bine compartimentat ce a lasat publicului libertatea de a jongla intre cele doua scene, Main Stage si Jaggermeister Stage, dar si intre zonele cu mici si cu bere si cele cu tricouri si souveniruri.


In prima seara, cea in care pe scenele festivalului s-au perindat Sensor, Orchestre de la Roche, Suie Paparude, Discoballs, culminand cu extraordinarul concert Faithless, am fost si noi acolo. Am fost incantati de spatiul oferit, de impartirea mai mult decat adecvata intre zonele A si B, de data aceasta zona B fiind la o distanta sensibil mai apropiata de scena. Aceasta apropiere a oferit publicului posibilitatea de a fi mult mai apropiat de artistii iubiti.


Scena bine construita, jocul de lumini viu, sonorizarea impecabila dar si focul de artificii ce a acompaniat recitalul celor de la Faithless au facut ca prima zi sa se stinga in plin succes. Cei de la Faithless au cantat atat melodiile deja consacrate, ca God is a DJ sau Insomnia, We come One, dar si melodii de pe ultimul lor album. Tempoul ridicat, interpretarea exceptionala a fiecarui membru din trupa au facut ca publicul sa izbucneasca in ropote de aplauze astfel incat biss-ul nu s-a lasat mult asteptat, membrii trupei revenind pe scena cu si mai multa intensitate, ridicand desfatarea si tonusul publicului la cote de nedescris.


Distractia a continuat in fiecare seara cu Silent Disco, un concept din ce in ce mai popular in cadrul marilor festivaluri din lumea intreaga.


In ziua a doua au cantat cei de la Pink Martini oferind un show electrizant, impreuna cu formatii ca Les Elephants Bizzares, Urma sau Brum Conspiracy.


Seara a treia a fost una dedicata complet rockului, pe Main Stage urcand E.M.I.L. si Vita de Vie, in timp ce in Arena Jagermeister publicul a putut sa-i urmareasca pe The Mono Jacks si The MOOD. Seara a culminat cu recitalul inconfundabilului Gary Moore.


Pentru a vedea pozele din prima seara click aici.


Vlad Piriu pentru Beatfactor.



Popup detector