Warner Music + Youtube = Love

01 Octombrie 2009 Create It BeatFactor

Warner Music + Youtube = Love
TAGS:
warner Music  youtube 

Warner Music a revenit la relatii bune cu siteul youtube, si au semnat un parteneriat prin care vor urca din nou toate videoclipurile lansate de casa de discuri.


La sfarsitul anului trecut, Warner a retras de pe site toate videoclipurile, spunand ca pur si simplu nu pot accepta termenii impusi de youtube, si ca astfel artistii, producatorii si labelurile nu sunt compensati pe cat ar trebui.

Warner a cerut, initial, o suma cuprinsa intre 25 si 40$ pentru fiecare 1000+ vizualizari, in loc de 5 - 8$, cat primeau in urma primei negocieri acceptate.


Detaliile acestei noi negocieri nu sunt publice, intrucat ambele companii au semnat contracte de confidentialitate in ce priveste aceasta discutie.


Sase dintre cele mai vizionate videoclipuri de pe site sunt ale artistilor Madonna, Metallica si Death Cab for Cutie, toti artisti Warner, asa ca nu e de mirare ca labelul a decis sa-si reconsidere parerea si sa le dea OKk-ul publicarii pe youtube.

Warner a inceput negocieri si cu un alt portal video ce urmeaza sa se lanseze, portal pus la care de youtube si Universal Music Grup.


Popup detector