Virgin Galactic lanseaza primul aparat de zbor in spatiu

07 Decembrie 2009 Create It BeatFactor

Excentricul miliardar britanic Richard Branson lanseaza luni un aparat de zbor care va putea transporta in curand turisti in spatiu.

SpaceShipTwo, construita de Virgin Galactic, isi va face debutul in desertul Mojave, intre Los Angeles si Las Vegas, informeaza New York Times.

Aparatul de zbor poate duce in spatiu sase persoane care isi permit biletul de 200.000 de dolari si va incepe sa faca zboruri comerciale in 2011 sau 2012.

Virgin Galactic, detinut de Virgin Group si Aabar Investments din Abu Dhabi, a anuntat ca 300 de persoane au platit deja 40 de milioane de dolari pentru a-si rezerva locuri la bordul aparatului de zbor care ii va duce in spatiu.

50 de operatori s-au inscris pana acum pentru a vinde bilete la zborurile Virgin Galactic. Expertii spun ca zborul suborbital va fi urmatoarea generatie a zborului in interes de afaceri, dar deocamdata va fi doar un moft pentru cei dispusi sa plateasca sute de mii de dolari pentru a vedea pamantul de la 100 de kilometri.


Virgin Records a ales sa promoveze artisti necunoscuti, dar cu potential, precum Mike Oldfield (Tubular Bells, primul disc produs, primul best-seller) sau Sex Pistols. Lui Branson ii datoram si lansarea curentului culture club in muzica contemporana. Virgin Records a fost piatra de temelie a imperiului Virgin, care, in acest moment, a ajuns sa cuprinda 360 de companii, extinse in domenii precum entertainment, comunicatii, transporturi sau servicii financiare. Includem aici, din uriasa lista, Virgin Atlantic Airways (linie aeronautica, 1984), Virgin Mobile (telecomunicatii, 1999), Virgin Trains (transport feroviar, 1997), Virgin Animation sau Virgin Comics (entertainment, 2006).


In 2006, Branson a infiintat Virgin Galactic, prima companie de transport cosmic din universul cunoscut - “la cat vine autobuzul de marte domnule Branson?”. Branson se dovedeste interesat, totodata, si de viitorul umanitatii - a infiintat Virgin Health Bank (2007, banca de stocare a materialului genetic, prelevat din ombilicul nou nascutilor - aceasta ar putea servi, utilizand tehnologiile genetice, la repararea tesuturilor bolnave) si Virgin Fuels (companie al carei obiect de activitate este descoperirea de combustibili curati), spune standard money.


Sursa: Ziare.com


Popup detector