Vino pe doua roti si fii ECO la Bestfest

25 Iunie 2009 Saint BeatFactor

Vino pe doua roti si fii ECO la Bestfest
TAGS:
Bestfest  eco  reciclare  festival 

Ajuns deja la a treia editie, B’ESTFEST s-a imbracat in haine verzi si s-a pregatit cu o serie de responsabilitati eco-friendly! Publicul festivalului va avea la dispozitie incepand cu acest an o parcare de biciclete amenajata de Raiffeisen Bank, si va oferi publicului posibilitatea de a recicla paharele folosite la schimb cu jetoane, la initiativa Ciuc Premium.

Ciuc Pemium, berea oficiala a festivalui, va pune anul acesta la dispozitia tuturor participantilor B’ESTFEST posibilitatea de a se dovedi cu adevarat responsabili, bineinteles cu beneficii: la fiecare 10 pahare de plastic folosite adunate si aduse la punctul special de colectare Ciuc, vor primi in schimb un jeton pentru un nou pahar plin cu bere!

De asemenea, la initiativa Raiffeisen Bank, cei care vor sa vina la B’ESTFEST cu bicicleta sau motocicleta (si cu propriul lant antifurt) vor avea la dispozitie o parcare special amenajata in spatiul de festival! Parcarea ofera un numar limitat de locuri si va functiona pe principiul “primul sosit-primul servit”, urmand ca fiecare persoana care isi va “parca” vehiculul cu doua roti in acest loc sa aiba posibilitatea de a-si depozita si casca intr-un container plasat in aceeasi zona, pe baza unui tichet oferit la intrare. Accesul in zona de festival si parcarea se vor face doar pe baza unui bilet de intrare valabil pentru ziua respectiva. Chiar si in cazul in care nu au biciclete, spectatorilor le este recomandat sa-si lase masinile acasa si sa foloseasca mijloacele de transport in comun, programul acestora urmand a fi prelungit dupa ora 23.00 in serile de festival.

De asemenea, spectatorii sunt rugati sa contribuie la pastrarea curateniei pe toata durata festivalului si sa nu arunce deseurile decat in spatiile special amenajate. In acest sens, echipa de organizare a festivalului s-a ingrijit de suplimentarea numarului de recipiente de colectare si impartirea acestora pe tipuri (plastic, hartie, menajer). In scopul unei mai bune informari a publicului in privinta activitatilor ecologice, in cadrul B’ESTFEST IARMAROCK vor fi amplasate corturi ale unor organizatii ECO, a caror echipe vor fi la dispozitia spectatorilor B’ESTFEST pentru a le oferi mai multe informatii despre reciclare sau colectare selectiva.

Oferit de Romtelecom si sustinut de Alto si Dacia, festivalul B’ESTFEST se va desfasura vara aceasta in perioada 1-5 iulie, la Romexpo. Line-up-ul B'ESTFEST 2009 include nume mari ale muzicii cum ar fi: The Killers, Moby, Motörhead, Orbital, Franz Ferdinand, Santana si Manowar, lista tuturor artistilor confirmati pana in prezent fiind disponibila pe site-ul oficial al festivalului, www.bestfest.ro. Biletele pentru Ziua Zero si biletele de o zi ( 130 lei pana pe 30 iunie; 150 lei pe durata festivalului si la intrare), cele pentru AFTERSHOCK (100 lei si 150 lei, in functie de distanta fata de scena), precum si abonamentele pentru 2, 3 si 4 iulie (270 lei) sunt disponibile pe www.myticket.ro si in Diverta.


Popup detector