Vin robotii in La Mania

17 August 2007 Beat Factor BeatFactor

James Zabiela va mixa, maine, in clubul La Mania, din Mamaia. Englezul te tine pe ring toata noaptea, dansand, si nu prea iti lasa timp sa te odihnesti. Iubeste robotii, iar soundul sau suna ca o chemare a acestora, o oda tehnologiei, care iti stimuleaza imaginatia cu povesti science fiction.

Muzica lui Zabiela este o fuziune intre breakbeat si house, in care insereaza scratch-uri, loopuri si efecte. Echipamentele tehnice sunt pentru el ca niste jocuri de calculator, pe care le manuieste cu talent, indemanare si entuziasmul de a trece la urmatorul nivel. Odata ce iti dai seama ce face dintr-o piesa, sari, plin de entuziasm, toata noaptea, pe un groove hipnotic, dar spart si dansant in acelasi timp, pentru ca, unde este magie, spiritul zboara. Din seturile sale nu lipsesc bootlegurile Depeche Mode, eroii sai din copilarie. Datorita lor a inteles ca muzica electronica nu misca doar picioarele, dar si inima. "Cheia este sa dai importanta atat distractiei, cat si educatiei muzicale. Totul este sa gasesti un echilibru intre cele doua", spune James.

Acum sapte ani, James lucra ziua ca grafic designer, iar noaptea intr-un magazin de vinyluri, intr-un orasel din sudul Angliei. Avea 17 ani si cara mereu in geanta sa promo-mixuri, in speranta ca unul dintre ele va ajunge la urechile cui trebuie si va deveni un succes. Visul sau a devenit realitate atunci cand mixurile sale au ajuns in mainile lui Lee Burridge si apoi in cele ale lui Sasha.

Sursa: Compact de Bucuresti (compact.info.ro)
Credits: ioanamoldoveanu.ro


Popup detector