Video: Dance4Life lupta impotriva Sida prin muzica si dans

02 Septembrie 2008 Beat Factor BeatFactor

La 27 de ani de cand a fost descoperit si la 20 de ani de cand au inceput campaniile in forta pentru prevenirea lui, virusul HIV a facut 25 de milioane de victime pana astazi si a provocat una dintre cele mai devastatoare epidemii din istoria omenirii moderne.

In 2007, aproximativ 2.1 milioane de oameni au murit de Sida, in anul 2006, 2.5 milioane de oameni au fost infectati, dintre care 1.7 milioane in Africa. La fiecare 30 de secunde o noua infectie are loc, iar 5.700 de oameni mor in fiecare zi de Sida. Tinerii sunt cei mai afectati, deoarece din cei 6.800 de oameni care sunt infectati in fiecare zi, mai mult de jumatate au sub 25 de ani. Aproximativ 1.200 dintre acestia au sub 15 ani. 15 milioane de copii sub varsta de 18 ani si-au pierdut ambii parinti din cauza virusului HIV.

Dance4Life este o organizatie care are ca scop mobilizarea si instuirea tinerilor, in scopul prevenirii infectarii cu virusul mortal. 'Tinerii sunt viitorul si ei au puterea sa opreasca raspandirea acestei boli. Daca sunt uniti si vor o schimbare, ei pot face diferenta. Dance4Life le ofera aceasta sansa, ii invata cum sa se protejeze si cat de mult conteaza viata, dar in primul rand le ofera posibilitatea sa iasa in lume si chiar sa faca ceva concret, sa devina implicati direct. Obiectivul nostru esta ca pana in 2014 sa cream o miscare de aproximativ un milion de asemenea oameni.'

Un asemenea om va fi o persoana tanara, care va lua parte la cel putin doua din primele trei activitati Scool4Life. Scool4Life nu inseamna carti plictisitoare, studii intense sau teme, este vorba despre dans, muzica, media, evenimente, filmari si responsabilitatea de a te proteja pe tine si pe cei din jur.

In numele Dance4Life, Consell Insular D' Eivissa si ALAS (Balearic Association Against AIDS) au oferit un comunicat in care se mentiona ca din luna septembrie, Ibiza va gazdui primul program educativ din Spania. Principalele tinte vor fi 1500 de studenti, cu varste cuprinse intre 15 si 17 ani.
Una dintre datele cheie din agenda Dance4Life este evenimentul international Dance4Life, care are loc pe 29 noiembrie chiar inainte de Ziua Internationala ANTI-SIDA, care este celebrata anual pe 1 decembrie. Evenimentul se desfasoara pe mai multe teme, printre care muzica, arta sau dans.

Aceasta boala este cea mai mare amenintare pentru rasa umana care exista astazi. Dupa natura sa, cu cat creste mai mult cu atat devine mai puternica si mai mortala. Si totusi incredibil inca pentru unii este un mister sau o necunoscuta aceasta boala, mai ales in zonele private de informatie sau educatie. Fa ceva bine si protejeaza-te pe tine.





Popup detector