Video: Byetone de la Raster Noton vine sambata aceasta la MNAC in Bucuresti

24 Septembrie 2009 Beat Factor BeatFactor

Sambata aceasta, 26 septembrie, platforma multimedia AVmotional implineste cinci ani de existenta, ocazie cu care organizeaza la MNAC (Muzeul National de Arta Contemporana) din Bucuresti un eveniment cu fondatorul label-ului de experimental / idm / electronica Raster-Noton, si anume Byetone.


Raster-Noton. archiv fr ton und nichtton se doreste a fi o platforma, un punct nodal care uneste granitele intre cultura pop, arta si stiinta. A aparut in 1999 prin fuziunea dintre doua case de discuri rastermusic si noton cu scopul de a produce proiecte muzicale, carti de autor si instalatii de arta. Portofoliul casei de discuri Raster-Noton cuprinde peste 70 de aparitii discografice. Cele mai multe dintre proiecte sunt grupate in serii la care au contribuit artisti foarte diferiti ca si William Basinski, Ivan Pavlov(Coh), Ryoji Ikeda, Ryuichi Sakamoto sau Carl Michael von Hausswolff si nu in ultimul rand Frank Bretschneider, Alva Noto si Olaf Bender. Olaf Bender si Carsten Nicolai conduc Raster-Noton, localizat in Chemnitz, Germania.



Ca artist audio-vizual, Olaf Bender realizeaza proiectele sale solo sub pseudonimul Byetone, unde transforma simbolurile vizuale in lumini cinetice. Animatiile sale pornesc direct de la sunetele abstracte ''traducand'' muzica in echivalentul sau graphic. Procesul prezentarii live este unul foarte complex si legat de folosirea unui arsenal impresionant de tehnologie, rezultatul final fiind un performance halucinant si in acelasi timp subtil. Animatii abstracte sustin sunete abstracte facand astfel ca ritmul muzicii sa se transforme intr-un echivalent grafic. In Bucuresti Bender va prezenta proiectul "D.O.A.T."



The AVmotional DVD 2009 from Kotki visuals on Vimeo.


Popup detector